Annons
Annons

Viktens två viktigaste frågor…

De två viktigaste frågorna för din viktminskning är HUR och NÄR du bör äta. De allra flesta bryr sig bara om den första frågan - vad de bör äta. Men den andra frågan är (nästan) lika viktig. Där är vi dessutom lurade sedan många år tillbaka. Nu får du veta NÄR du bör äta...

time-pexels

När ska man äta – var tredje timme eller tre gånger per dag? Foto Pexels

När ska du äta? Det är en viktig fråga. För viktminskning är inte svårt – du behöver bara göra rätt. Efter att ha gått ner 15 kg på två månader kan jag berätta att det inte var svårt, bara en smula tråkigt och enformigt. MEN inte svårt. Du behöver bara ställa dig de två viktigaste frågorna – HUR du bör äta och NÄR du bör äta. Nu går vi igenom NÄR du bör äta (och du har blivit grundlurad i åratal).

När ska vi äta?

Under de senaste åren har vi fått lära oss att äta oftare och oftare. När jag var barn åt vi tre gånger per dag och om man ville ha något innan middagen så fick man vackert vänta, tills vi åt middag. Då var fetma en ovanlighet. Visst fanns det övervikt och fetma men det var ovanligt. Men kalorimodellen sade att du skulle äta mindre och oftare. Sagt och gjort – jag var med och rekommenderade just det (jag skäms, men det var vad jag fick lära mig). Att man skulle äta lite och ofta. Mellanmålet blev ett faktum.

Mellanmål – vem behöver det?

De som behöver mellanmål är få. Barn som växer (på längden), gamla som har svårt att äta och de som tränar hårt. Om du inte tillhör de här grupperna och dessutom vill gå ner i vikt – så behöver du inga mellanmål. Tvärtom så bör du sluta med alla mellanmål. Svaret på frågan (när vi bör äta) är sällan. Max tre gånger per dag – när du vill gå ner i vikt.

Varför bara tre mål per dag?

Varje gång du äter bildas hormonet insulin. Det är ett hormon som gör att vi lagrar fett. Så om du äter fem eller sex gånger per dag har du mycket insulin i kroppen länge. Om du äter tre gånger per dag har du insulin i kroppen sällan. Då har du istället kroppen inställd på förbränning. Just det som du vill när du går ner i vikt. Så när du är mitt emellan måltiderna och känner dig lite sugen – fråga då dig själv om du vill vara inställd på att lagra fett eller på att förbränna fett.

Annons

Jag tänkte väl det…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Du kan få support i en sluten Facebook-grupp eller direkt i mobilen. (Jag har tre dieter att välja på – med eller utan support.) Jag hjälper dig… Välkommen in och kika!

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar