Annons
Annons

Vi har en vinnare av tävlingen!

Nu har vi en vinnare av tävlingen! Vinsten är tre månaders gratis coachning, av mig, och att få skriva om sin upplevelse här i bloggen. Du kommer att möta Erica som vill gå ner minst 10 kilo. Hon får berätta om sig själv men här är upplösningen på tävlingen...

vi-har-en-vinnare

Kvinnor med övervikt blir allt vanligare… Foto Steve Baker, Flickr

Vi har en vinnare av tävlingen!

Vi hade en tävling på gång under Påskveckan – att vinna tre månaders gratis viktcoachning med mig. Och nu har vi en vinnare! Erica som vill vara anonym (inga bilder) har minst 10 kilo som hon vill gå ner. Hon ska få berätta om sig själv – för hon kommer att skriva om sin viktcoachning här i bloggen. Erica berättar om sina upplevelser, hur det är att få coachning av mig. Själv berättar jag om hur jag tänker.

Svaret på frågan…

Jag frågade varför vi går upp i vikt och Erica var den ENDA som svarade rätt. Att vi går upp i vikt av hormoner – liksom vi styrs av hormoner när det gäller allt. De andra svarade att vi går upp i vikt av för mycket mat och för lite motion – det vill säga den gamla kalorimodellen. Men nu vet vi att vikten styrs av hormoner (som allt annat i kroppen):

Annons

¤ INSULIN – som avgör om vi ska förbränna eller lagra energi
(och ansvarar för förbränningen av kolhydrater)
¤ KORTISOL  – är ett stresshormon som gör att vi lagrar fett på magen

Det är enklare att gå ner i vikt…

Detta, att vikten styrs av hormoner istället för av kalorier är positivt, för det gör viktminskningen ENKLARE. Du kan äta dig MÄTT under hela viktminskningen, om du bara äter RÄTT mat. Vissa kvinnor har gått hungriga i åratal, en del i decennier,  i försök att gå ner i vikt eller att hålla vikten. Det är tragiskt tycker jag, för det innebär att de har gått och tänkt på mat i åratal. När de kunde ha ägnat sig åt något helt annat (och mycket roligare).

Följ Ericas väg till viktmålet…

Häng med Erica på hennes väg till sitt viktmål!
(Du får dessutom läsa om hur jag tänker när jag coachar kvinnor på väg mot sin målvikt. Varför bara kvinnor, kanske du tänker, men det beror helt enkelt på att jag är kvinna själv…)

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha min hjälp? Du kan välja SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, direkt i mobilen eller som VIP-kund. Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar