Annons
Annons

Supertrixet för en lugnare julmånad…

December är en månad som ofta upplevs som stressig. Det är mycket som ska till, som ska planeras och genomföras för att julen ska bli bra. Men det finns ett trix som gör julen mycket lugnare för dig...

familj

Familjemöte runt köksbordet… Foto TheChanel, Flickr

Hur du stressar mindre i december…

December är en månad som är full av stress. Det vanliga livspusslet fortsätter som vanligt samtidigt som du ska förbereda julen. Du kanske är ansvarig för att julen blir toppen för hela familjen. För det ligger ofta på oss kvinnor att planera, genomföra och erbjuda vår familj en strålande jul. Det kan ge vem som helst magsår.

Supertrixet för en jul i lugn & ro……

För att julen ska bli som NI vill – avsätt en timme till planering. Sätt hela familjen runt köksbordet, muta med en chokladask om det behövs, och skriv ner det ni faktiskt VILL ha med. Samtidigt tar du tillfället i akt att DELEGERA. Kalle kan göra det, Wilma kan göra något annat och vips så har du en hel jul planerad utan att behöva göra allt själv. Om du är ensam mamma – tro mig barnen klarar mer än du tror.

Annons

(En historia som jag brukar berätta är denna; vi har bara en dotter och när hon var liten var jag en kycklingmamma och hjälpte henne med det mesta. Min syster fick tvillingar några år senare och en vinterdag skulle vi ut tillsammans. Pojkarna var kanske två, eller tre, år och syrran lade ut två overaller på hallgolvet och sade åt dem att klä sig. Jag tappade hakan och sa; ”Kan de klä på sig SJÄLVA?”
Så, delegera…)

Välj minst ett sätt som minskar stress…

Fast du kanske delegerar så vill jag ändå rekommendera dig att välja minst ETT sätt att minska stress. Välj något som passar dig som person – för du ska göra detta helst varje dag. Det är regelbundenheten som gör att enkla verktyg faktiskt fungerar. Du hittar många enkla och effektiva sätt att minska stress på nätet. Jag kommer att skriva om flera här i bloggen och jag har en liten e-bok med 45 enkla sätt att minska stress. Men välj något som du har läst eller hört om och som bara tar några minuter.

Boka in det!

Om ditt sätt att minska stress faktiskt ska bli gjort – så behöver du boka in det. Skriv in det i din kalender i en vecka och utvärdera sedan. Hur kändes detta? Var det effektivt? Känner du att det minskar din stress? I så fall är det bara att fortsätta. Skriv in det i kalendern två veckor till så kommer det att vara en vana som du inte vill vara utan (det tar ca tre veckor). Så boka in, utvärdera och byt om det inte var effektivt.

Hur du är mer närvarande…

Du kommer att uppskatta julen mycket mer om du är närvarande. Om du är just där du är och ingen annan stans. Har du varit med om att du kände att december månad bara flög förbi? Det kan vara ett tecken på att du behöver vara MER närvarande. Du kan göra så här: 1. Ta en dag i taget – tänk inte på imorgon och inte på igår, försök att vara så mycket HÄR & NU du kan. 2. Ge människor företräde – låt möten vara din högsta prioritet. Kika inte på telefonen, hur mycket den än plingar, om du pratar med någon (speciellt dina barn). 3. Stanna upp och andas – så for du känner att du inte är fokuserad, stanna upp och andas lugnt tills du känner att du har fokus igen.

Njut!

När julen kommer, bestäm dig för att NJUTA. Oavsett om allt är färdigt, även om glöggen bränns och mandlarna är slut. Njut av den jul du har! Strunta i allt annat. Nu är julen här och den är underbar. MEN detta kommer bara att hända om du förbereder dig. När du sätter dig på sängkanten, och kanske smörjer in händerna, bestäm dig för att njuta av julen. Hur den än ser ut och även om Lasse dricker för mycket glögg. Planera, delegera, välj ett sätt att bli lugn, boka in det och bestäm dig för att njuta…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Du får hjälp att Gå ner i vikt (med eller utan support), Detox-fasta (12-36 timmar), Må bättre, Stressa mindre, förbättra din Vardagsmat, Prestera bättre…

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar