Annons
Annons

SOL-metoden – gör dig positiv och glad…

Många tänker väldigt negativt - speciellt om sig själva. När man inte trivs med sig själv är man sin egen bästa fiende. Man är fet, ful, värdelös osv. Men det ska du inte acceptera - tvärtom så behöver du en motvikt! Det får du i SOL-metoden...

sol-metoden

SOL-metoden – gör dig positiv och glad… Foto Yuval Y, Flickr

Tänker du negativt om dig själv? I så fall så är du inte ensam. När vi inte trivs med oss själva tänker vi negativa och nedsättande tankar om oss själva. Det kan vara tankar som t ex; ”Jag är fet, ful och värdelös”, ”Jag klarar ingenting” (speciellt när vi fallit för en frestelse), ”Jag kan inte lyckas med någonting”, ”Det är ingen idé (att försöka gå ner i vikt) jag kommer i alla fall att misslyckas” osv. Det är negativa, kalla och nedsättande tankar och de gör dig INTE gott.

SOLEN – gör dig varm och skön…

Efter att jag hittade en jättefin medalj, som ser ut som en sol (ett halsband som jag ska ge till mina klienter som lyckas gå ner 10 kilo) blev jag inspirerad. SOLEN är varm, fylld med energi, har en underbar glödande färg, ger ljus och fyller oss till och med med vitaminer (D-vitamin). Att sitta med näsan mot solen en varm vårdag gör oss glada, varma och lugna. Men det behöver inte vara en vårdag – det kan vara en regnig dag i november. Din hjärna har svårt att skilja på om något händer eller om du tänker dig att det händer.

SOL-metoden – du gör så här…

När du upptäcker att du har varit elak mot dig själv en stund är det dags för SOL-metoden. GÖR SÅ HÄR; sätt dig skönt i en fåtölj, stol eller i sängen. Eller vilande på händerna bakom dig (så som du sitter på stranden) och höj näsan mot taket. BLUNDA och andas lugnt. Tänk dig att du har näsan mot solen. Fyll dig med varma tankar, fyllda med energi, se den varmt gula färgen, fyll dig med ljus och låt BARA positiva tankar komma. Om det kommer en negativ tanke – tänk genast på motsatsen. Om du t ex tänker ”äsch jag är i alla fall fet och ful” då tänker du genast ”Jag är snart smal (det är ingen idé att ljuga) och är riktigt vacker”. Tänk gärna på det vackraste du har (i dina egna ögon) t ex ”Jag har en störtskön rumpa”. Du kan även lyfta händerna och tänka dig att du suger i dig solenergi i fingrarna (ev. överkurs…). Jag är säker på att detta minskar din stress och att det gör dig glad.

Annons

Använd SOL-metoden så ofta du behöver…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha min hjälp att gå ner i vikt? Du kan få support i en sluten Facebook-grupp eller direkt i mobilen. (Jag har tre dieter att välja på – med eller utan support.) Välkommen in och kika!

LÄS OCKSÅ

(32)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar