Annons
Annons

Snabb & Enkel Viktminskning

Snabb & Enkel Viktminskning

Foto Lynda Sanchez, Flickr


Snabb & Enkel Viktminskning
(SEV) – är den av mina dieter som jag älskar, för det var med hjälp av den som jag gick ner 15 kg (på några månader). Jag skapade SEV för att jag tror det är oerhört hälsosamt att äta grönsaker. Det är en diet för dig som hellre äter fräscha grönsaker än fett. ALLA grönsaker är tillåtna i SEV.

Annons

Idag vet vi att de bästa dieterna är slow carb (som SEV) och low carb (som LCHF). De är bäst för att du går ner relativt snabbt och för att du får äta dig mätt. Att gå hungrig eller med sötsug är ett säkert tecken på att man kommer att förlora. För när du går hungrig slår kroppen på sitt försvar (mot svält) och det är INTE lätt att besegra. Dessutom behöver du inte motionera…

Vi blir feta av snabba kolhydrater som t ex SOCKER, snabbmat, färdigmat och P-mat (t ex pizza, pasta, paj, piroger eller med andra ord mjöl). Slow carb betyder långsamma kolhydrater. Man byter ut de snabba kolhydraterna mot bättre kolhydrater – de långsamma.

Långsamma kolhydrater finns i t ex frukt, bär, grönsaker, baljväxter (bönor, linser, ärtor), rotfrukter och bladgrönsaker. Här hittar du FIBRERNA – som t ex är mat åt de goda bakterierna i magen (och ger dig ett bättre immunförsvar), antioxidanterna (ämnen som skyddar celler mot skada och dig mot sjukdomar), vitaminer, mineraler mm. De gör dessutom att du går ner i vikt.

Nyckeln till viktminskningen ligger i att man håller insulin-nivåerna låga, med slow carb mat. Snabba kolhydrater ökar på hormonet insulin – som gör att vi lagrar energi, som fett. Men de långsamma kolhydraterna håller insulinnivåerna låga.

Man äter självklart både protein och fett också. Protein ökar insulinet näst mest, så även om man behöver protein varje mål så äter man moderata mängder. När det gäller fett ligger fokus på de hälsosamma fetterna som t ex avokado/oliver, olivolja men även på feta mejeriprodukter (fettfattiga mejeriprodukter däremot är dåliga för viktminskning).

Precis som namnet antyder är SEV inte bara en snabb diet – den är dessutom enkel. Ju enklare du gör din tillvaro, när du bantar, desto bättre kommer det att gå. Ett exempel på det är att den bygger på fyra enkla regler – det är fyra saker som du kan/INTE kan göra. När du bantar är det bra om du förstår vad du gör och att du kan berätta om vad du gör, för dina vänner och bekanta.

Att gå ner i vikt med slow carb (långsamma kolhydrater) går snabbt, är enkelt och är dessutom väldigt hälsosamt.

Nästa inlägg – hur stress påverkar din vikt…

Jag

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till min butik! Här hittar du mina dieter – med eller utan SUPPORT.
(SEV med SUPPORT heter Våga & Vinn!)

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar