Annons
Annons

Sätt Mål – för att lyckas…

Det sägs att de tre procent av befolkningen som har lyckats - som är t ex miljonärer, företagsledare eller sportstjärnor har satt mål. De har dessutom satt sina mål tidigt i karriären och många har sina mål i plånboken och kikar på dem ofta. Gör som dem - sätt mål och lyckas med din viktminskning...

Sätt Mål

Foto Celestine Chua, Flickr (”Personer med klara, nedskrivna mål åstadkommer mycket mer, på kortare tid, än personer utan dem någonsin kan föreställa sig”)

Om du vill lyckas att gå ner i vikt, behöver du ha ett mål. Det är inte hur många kilon du vill gå ner som är viktigt – det är vart du SKA. Viktminskning är en resa och precis som när du sätter dig i bilen för att åka någonstans, gör du det för att du har ett mål. Du ska åka till … – du ska inte åka 10 minuter, kilometer eller mil (och du ska inte gå ner 10 kg).

Annons

Det är bra om du har flera mål. Då har du mer än ett mål som lockar, drar och gör dig motiverad. Jag brukar rekommendera att du sätter tre mål – vad du vill väga, vilken storlek du vill ha och vad du vill kunna göra…

Sätt Mål – din vikt…

Ditt viktMål – de flesta tycker att vikten är det viktigaste. En del gör vad som helst, bara vikten minskar. Men gör inte vad som helst – gör det som är effektivt, det som är rätt och det som gör att du kan BEHÅLLA den vikt du vill nå. Lyssna på forskning och erfarenhet.

Sätt Mål – din storlek..

Ditt storleksMål – jag hade storlek XL och jag ville ner till storlek M. Där är jag idag och en av mina bättre dagar var när de sade åt mig i butiken, för stora storlekar, att jag inte skulle komma tillbaka för jag var för liten. Det är en fröjd att prova kläder i storlek M – som faktiskt passar.

Sätt Mål – dina aktiviteter….

Ditt aktivitetsMål – jag rekommenderar ett aktivitetsMål för att det inte bara ska vara fokus på vikten. Det är bättre att gå ner i vikt för livet – för att det förbättrar och underlättar ditt liv. Du kan t ex ha som aktivitetsMål att du ska kunna gå 5 km, springa 3 km eller klara av att gå 3 trappor utan att bli helt slut. Det är ett mål för livet.

Men sätt Mål! Tänk på vart du SKA – och INTE på hur många kilon du ska gå ner. När du har ett mål för din resa, då kan du åka. Inte för att du vet hur länge det kommer att ta eller för att du vet vem som ska följa med. Sätt dina Mål så blir du motiverad…

8

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Min NYA metod Våga & Vinn! hjälper dig att vinna högvinsten – att äntligen gå ner 10-15 kg (på bara tre månader)! Välkommen! 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar