Annons
Annons

Så här väljer du vem du ska lyssna på

Det har aldrig funnits så många experter som nu. En del är självutnämnda - utan utbildning, erfarenhet eller något annat än en blogg, berättar de om allt de vet. Men lägg inte din hälsa i händerna på vem som helst. Så här vet du vem du ska lyssna på...

Vem ska man lyssna på - när det gäller hälsa & vikt? Foto mkhmarketing, Flickr

Vem ska man lyssna på – när det gäller hälsa & vikt? Foto mkhmarketing, Flickr

Hur vet du vem du ska lyssna på – alla säger ju olika?

Det är inte lätt att veta vem man ska lyssna på. Alla säger ju olika. En säger att GI-metoden är bäst, en annan säger att lågkolhydratmat är bäst, men en tredje säger att det är för extremt att ta bort en hel näringsgrupp. Och det finns många andra som säger många andra saker. Vem i hela friden ska man lyssna på? Dessutom kan alla som bloggar låta som experter.

Så här väljer du – kolla utbildning och erfarenhet….

Hälsa är en rätt oreglerad marknad. Du kan gå en helgkurs och sedan kalla dig för terapeut eller vad du vill. Jag skulle inte lägga min hälsa i händerna på någon med så kort utbildning. Kolla! Idag kan du få reda på nästan vad du vill om vem du vill. När det gäller något så viktigt som din hälsa och vikt behöver du vara mer noga. Kika runt lite – googla!

Så här väljer du – lyssna ett tag…

Du har förmodligen sunt förnuft, eller? Lita på den. Lyssna ett tag på vad personen säger. Läs några bloggar – hur låter det? Lyssna på videos, pod-cast eller vad du vill. Bilda dig en uppfattning INNAN du börjar följa personens råd. Innan du börjar göra som de säger. Fråga vad andra tycker. Dela materialet och hör dig för. Fråga – vad tycker du? Prata om saken, säkert kan ni två bilda er en uppfattning.

Så här väljer du – prova…

När du väl har kollat utbildning och erfarenhet, när du har läst och lyssnat – DÅ kan du prova dig fram. Hur verkar det här för dig. Och om du INTE gillar det du provar, var inte rädd att byta. Det är det ENDA goda med att du har så mycket att välja på. Du kan sluta med det ena och börja med det andra samma dag. Och det kan du göra tills du är nöjd, för vi ÄR olika. Ingen metod hjälper alla.

Annons

Tro inte på vad som helst – kolla upp lite INNAN du gör som de säger…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
NU får du 20 procent Nyårsrabatt på mina dieter, hälsoböcker och e-böcker. Beställ i ett mail till [email protected] (se viktcoachenshop.se). Skriv personnummer, tel. nummer och vad du vill ha. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar