Annons
Annons

Rätt mat – för viktminskning…

Nu har du fått veta en hel del om varför du blir överviktig och vad vi vet idag. Du vet att viktminskning handlar om hormoner och inte kalorier. Så nu är det dags att gå över till VAD och HUR du ska äta - vi börjar med VAD...

Rätt mat - för viktminskning

Rätt mat – detta är min egen frukost, som jag äter varje dag.

Maten betyder ca 80 procent för din viktminskning. Så det är här du ska lägga ner det mesta av ditt arbete – med att välja rätt mat för viktminskning. Om du väljer rätt mat kan du äta dig mätt och du slipper dessutom sötsug. Det beror på att maten du äter stimulerar olika hormoner. Du ska äta mat som gör att det bildas så lite INSULIN som möjligt (hormonet som tar hand om kolhydrater).

Annons

När vi äter kolhydrater behöver kroppen hormonet INSULIN för att få in kolhydraterna i cellerna så att de kan förbrännas. Men insulinet har även andra effekter; det stoppar fettförbränningen och gör så att det fett du redan har i valkarna stannar där och inte förbränns. Men mat med långsamma och energifattiga kolhydrater gör att insulinet ökar lite och långsamt. Det handlar om att välja rätt mat – inte mindre mat.

Rätt mat – för viktminskning…

Mat som INTE ökar hormonet insulin är fett, protein och långsamma/energifattiga kolhydrater – i den ordningen. Det är därför som de NYA dieterna innehåller just (naturligt) fett, protein och långsamma kolhydrater. Vi börjar med frukosten. Det betyder att du kan välja:
¤ fett – yoghurt 3-17 procent (hälsosamt & bra för vikten), ägg, ost, avokado, oliver
¤ protein – ägg, bacon, skinka, kalkon, keso, kvarg, kyckling…
¤ långsamma kolhydrater – bär, baljväxter (bönor/linser/ärtor) grönsaker

Rätt mat – min egen frukost…

Som ett exempel kan jag berätta vad jag äter till frukost själv. Jag dricker en stor kopp te och äter; ägg, en skål med jordgubbar (ca 100 g) med Rysk yoghurt (17 % fett) och en morot – ät alltid minst en grönsak till varje mål. Det ger mig protein, fett och långsamma kolhydrater (se listan ovan). Den feta yoghurten är len och god som grädde.

De dieter som INTE följer forskningen (som säger att viktminskning handlar om hormoner och inte kalorier) säger att du ska äta mindre mat. Men med de moderna dieterna äter du rätt mat och då får du äta dig mätt och belåten. Välj rätt mat…

christina Viktcoachen.se

M v h Christina
Viktcoachen.se

Om du behöver support (i en sluten Facebook-grupp – med svar på alla dina frågor och videoinfo varje vecka ELLER via tel./mess/mejl så ofta du vill) när du ska gå ner i vikt – Välkommen till Viktcoachen.se!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar