Annons
Annons

Promenera bort magen…

Du kan promenera bort din mage, men inte för att du gör av med kalorier. Men du kan ta en promenad för att få må bra-hormoner, minska stresshormonerna och därför minska din midja. Du får även nytt syre till cellerna och motivation. För inspiration kommer inte på jobbet eller i soffan, den kommer ofta utomhus...

promenera

Ta en promenad i parken… Foto David K, Flickr

Jag ser på motion på ett nytt sätt. Att motionera så att du går ner i vikt MER är oerhört krävande. Du behöver jobba i timmar ELLER köra väldigt hårt. Men viktminskning handlar inte om kaloriförbrukning, det handlar om hormoner (som jag tjatar om eftersom det är NY kunskap). Men eftersom det handlar om hormoner behöver vi också komma ihåg dina Må bra hormoner.

Promenera – för att få motivation…

Du behöver Må bra och känna dig inspirerad för att kunna styra din motivation. Då är ingenting bättre än en promenad. Du kommer utomhus – får frisk luft och nytt syre i dina (hjärn)celler. Det gör det lättare att vara positiv (att se det som går bra).Dessutom gör du så att cirkulationen kommer igång, vilket ger nytt friskt blod till alla dina celler. Att promenera är lätt, du behöver ingen utrustning, behöver inte duscha efter och du kommer in med NYA idéer.

Promenera – utan stress…

Du kan ta en promenad när du får tid över, eller ännu bättre – som en sluss mellan jobb och hemma. Ställ in din väska i hallen och ta en promenad runt kvarteret. Tänk igenom din jobbdag, eller låt tankarna komma och gå som de vill. Sedan går du in och är redo för ungar, matlagning och allt annat.

Promenera – för att MINSKA stress…

Motion som minskar din stress ska vara lugn och förlåt uttrycket men utan dunka-dunka (jag lovade mig själv att aldrig använda det uttrycket, men det är inhamrat hemifrån). En lugn promenad gör att stressen rinner av dig, stresshormonerna minskar (speciellt om du går förbi eller i naturen. Då minskar din mage, som beror på stress. Det gröna och alla andra färger som naturen har ger en lugnande effekt). Men du kan bli lugn av en promenad i stan med.

Annons

Ta en promenad – utan stress, tvång, motionsångest och med lugn, nytt syre och nya idéer. Prova att ta en promenad varje dag du har tid, i ur och skur, i två veckor. Sedan kan du berätta hur du mår (och om magen har blivit mindre)…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Min NYA metod Våga & Vinn! hjälper dig att vinna högvinsten! Med support i en Facebook-grupp eller direkt i telefonen! Välkommen! 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar