Annons
Annons

På påskbordet…

Vad finns på ditt Påskbord? På vårt kommer det att finnas t ex en underbar Påsktårta och tunnbrödssnittar med räkor och chili (du får recepten). Påsken är en härlig, men kort, högtid med vackra färger och god mat...

på paskbordet

Underbart vackra påskägg… Foto Jaroslaw Pocztarski, Flickr

Hur ska du fira Påsk?

Vi ska fira Påsken med gubbens syster och hennes man. Det är ett underbart par som verkligen är varmt och coolt. Hon är min raka motsats när det gäller smak och form – jag kan titta på en kaffekopp och säga att ”den här skulle Gunnel gilla” och hon kan förmodligen göra detsamma. Men det jag gillar bäst med dem är att man kan verkligen vara sig själv när vi umgås. En del personer får man gå lite på tå omkring – men inte dem.

Varför firar du Påsk?

Jag är en av dem som firar Påsk till minnet av Jesus död på korset och uppståndelse på den tredje dagen. Så i vårt hem påskpyntar jag med gula vårblommor med videung istället för kycklingar och fjädrar (men jag måste erkänna att jag har en tupp och en höna, på en gul duk, på köksbordet – jag tyckte att de var så söta). Men jag äter godis, läs chokladägg, som alla andra.

Annons
pa paskbordet

Mina Påskblommor…

Vad finns på ditt påskbord?

På vårt påskbord är mina bidrag en underbar Påsktårta (från Expressens Mitt Kök) och Sareksnittar med räkor (tunnbrödsrullar – receptet finns längst ner) ur Tara nr 5. Tårtan är en underbar fröjd för ögat och jag tror att den är supergod. Tänk dig marängbottnar, med sidorna penslade med vit choklad och rullade i strössel, med en fyllning av creme cheese och lemon curd. På tårtan ligger det påskägg i olika pastellfärger. Jag tror att den blir en hit.

Jag måste erkänna att jag gillar påskbordet bättre än julbordet. Det är mer lagom. På julen kan jag nästan bli mätt av synen av ett julbord (jag är en av dem som blir mätt direkt om jag blir serverad en för stor portion på restaurang). Om du undrar hur jag då kunde bli överviktig så kan jag tala om att min akilleshäl är sötsaker.

Recept på Påsktårta:
3 marängbottnar
150 g vit choklad
1 dl grädde
2 burkar strössel (gärna i olika färger)
700 g creme cheese
1 burk passion- eller lemon curd (ca 300 g)

Garnering:
Strössel och påskägg

1. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en teflonpanna. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen, rör tills chokladen har smält. Låt stå i ca 5 minuter.
2. Bred choklad på marängbottnarnas kanter (ta en i taget) och rulla i strössel. Lägg på ett bakplåtspapper. Klicka över chokladen som blir över på bottnarna.
3. Lägg creme cheese i en bunke och vispa med elvisp, lägg i curden i omgångar.
4. Läg cremen mellan bottnarna och ovanpå och garnera med strössel och påskägg.

Recept på Sareksnittar:
1 förpackning Sarek tunnbröd
1 burk creme fraiche
3 dl skalade räkor
½ fint skivad purjolök
1 tsk skånsk senap
1 msk finhackad chili

Rör ihop allt ovan och bred ut på 2 tunnbröd. Rulla ihop och snitta i lagom stora bitar.

Jag önskar dig och din familj en GLAD PÅSK!

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha min hjälp? Du kan välja SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, direkt i mobilen eller som VIP-kund. Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar