Annons
Annons

Motivation – hela vägen…

 

 

Motivation

Foto Pati Morris, Flickr

Om du ska klara av att gå ner i vikt – hela vägen, så behöver du vara motiverad. Eftersom du har det du ska undvika (och faktiskt gillar) runt omkring dig hela tiden. Det är som om en alkoholist skulle ha spriten fullt synlig och överallt.

Annons

Motivation är en kraft inom dig som du kan styra vart du vill – mot maten som gör dig fet eller mot maten som gör dig smal. Du behöver bara veta hur du gör för att ändra fokus…

Motivation – för viktminskning

Motivation handlar om pain & pleasure (obehag & begär). Du behöver bli klar över VAD du begär mest, JUST NU (pleasure) – att äta snabbmat och kaffebröd eller att gå ner i vikt. Du behöver påminna dig själv om detta, gång på gång…

Motivation – för att INTE vara fet

I början, av din viktminskning, är det som ger dig obehag (pain) som motiverar dig mest. Vi vet att det driver oss mer att undvika något dåligt än att uppnå något bra (av någon konstig anledning).

Därför behöver du bli klar över VAD det är med att vara överviktig eller fet som du vill komma ifrån. Vad det är med att fortsätta som vanligt som du INTE vill vara med om.

Därför är motivation, främst, inte något som någon annan kan eller ska fylla dig med eller förse dig med. Det är något som DU behöver bli klar över – som DU behöver tänka efter och gärna skriva ner.

Motivation – dagbok med dina tankar

De som skriver dagbok, har lättare att gå ner i vikt och går ofta ner mer. Jag tror att detta är en av orsakerna. När man skriver dagbok blir tankarna klarare, man blir mer överens med sig själv.

Det innebär inte att du måste skriva dagbok, men det betyder att du behöver tänka efter. Du behöver förse dig med argument – för VARFÖR du vill gå ner i vikt och VARFÖR du inte vill fortsätta som vanligt…

8

 

 

 

 
M v h Christina
Viktcoachen.se

Hur motiverar du dig? Kommentera gärna!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar