Annons
Annons

Motivation – hela vägen

Motivation är jätteviktigt för vikten. Men många tror att det är något du kan hämta någonstans - men det är en kraft inom dig. Med hjälp kan du lära dig att styra DIN motivation mot viktminskning, istället för mot sötsaker...

Motivation

Foto Pati Morris, Flickr

Motivation är en kraft som du har inom dig, men just nu är den kanske riktad mot läsk, sötsaker, kaffebröd och snacks. Men du kan rikta den åt ett annat håll, som verkar FÖR dig istället för EMOT dig. Det handlar om att bli klar över vad du EGENTLIGEN vill.

Motivation – ditt begär…

För att blir klar över DITT begär, det du egentligen vill, kan du ta en kopp kaffe och sätta dig ner. Skriv upp, i datorn eller på ett papper, VARFÖR du vill gå ner i vikt. Skriv minst 5-10 orsaker. Sedan skriver du ner VARFÖR du inte vill fortsätta som vanligt, minst 5-10 saker. Detta är personligt och vi har olika mål.

Motivation – ditt självförtroende…

Ha tro på din förmåga. Vad har du lyckats med förut? Tänk på sådana saker – det ger dig tro på att du klarar detta också. Om andra kan så kan väl du? Om du har en tro så ta hjälp av den. Allt som kan ge dig förtroende på att du faktiskt kommer att klara detta. Tänk på det – INTE på att ”det går aldrig”…

Motivation – ditt positiva jag…

Motivation handlar om VAD du tänker – och det bestämmer du ju själv. Du KAN tänka ”jag är värd den här bullen” men du kan OCKSÅ tänka ”Jag klarar det här – jag vill hellre… (här stoppar du in de viktigaste orsakerna från din VARFÖR-lista)”.  Att vara positiv är inte att vara ständigt glad – det är att fokusera på det positiva, det som går och är bra.

Motivation – din support…

Hur stark du än är så behöver man hjälp ibland. Ta hjälp av någon du tror på. Någon som ger dig den support som du behöver. Känn dig själv – vill du ha hjälp av många och känna att du är del av en grupp? Då väljer du någon som t ex har en (sluten) Facebook-grupp. Eller vill du ha hjälp hela tiden i telefonen? I så fall väljer du någon som erbjuder det. Gå ut på nätet och kika. Men en varning – det finns många metoder som tar dig ”ur askan i elden”… (Mer om dem en annan gång.)

Annons

Nästa inlägg – hur du förebygger bröstcancer

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Min NYA metod Våga & Vinn! hjälper dig att vinna högvinsten! Med en sluten Facebook-grupp eller support direkt i telefonen! Välkommen! 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar