Annons
Annons

Mindfulness – för din vikt…

Mindfulness är en enkel meditationsmetod som hjälper dig att gå ner i vikt - om du har stress i ditt liv. För stresshormonerna gör det svårt att gå ner i vikt. Tvärtom så gör stress att du lagrar fett, speciellt på magen...

mindfullness

Mindfulness – en enkel meditationsmetod som minskar stress… Foto Heidi Forbes Öste

Hur mycket stressar du? Kan du skatta på en skala mellan 1-10 (där 1 är inget och 10 är supermycket)? Om du ligger över fem är det bra att ha minst en metod till hands som minskar stress. För att minska stress är en aktivitet, något vi gör – det räcker inte med att vila. En bra metod är Mindfulness.

Mindfulness – vad är det?

Mindfulness betyder uppmärksamhet och är en enkel meditationsmetod som gör att du blir mer här och nu (istället för att kvar i gårdagen eller vara orolig för morgondagen). Du blir även bättre på att vara uppmärksam på en sak i taget. Men det är egentligen en 4000 år gammal metod – men forskare har tagit bort all andlighet mm. och kvar är en enkel meditationsmetod.

Mindfulness – för viktminskning…

Mindfulness är bra för viktminskning eftersom det näst viktigaste för vikten är just stressen. För när du stressar har du stresshormoner i kroppen, som gör det svårt att gå ner i vikt. Tvärtom gör de att du lagrar fett, speciellt på magen (så att du får bukfetma – ett midjemått på ca 90/100 cm för kvinnor/män). För att minska på stressen behöver du ha minst en bra och enkel metod att ta till, t ex Mindfulness.

Mindfulness – hur gör man?

Du hittar Mindfulness på nätet (du kan köpa jättebra meditationsprogram på cd/dvd). Det finns dessutom flera bra appar med Mindfulness – med korta program som du kan gå igenom hur ofta du vill. För precis som med allt annat som har med hälsa att göra så är nyckelordet – regelbundet. Att prova på eller att gå igenom ett Mindfulness-program nu och då, har ingen effekt. Men om du gör det regelbundet – då får du resultat. Mindfulness har studerats av forskare så man vet att det är effektivt mot stress, depression och kronisk värk.

Annons

Ta hem ett Mindfulnessprogram (t ex från mindfulnesscenter.se) eller i form av en app och minska din stress. Då kommer du att se hur ditt midjemått minskar…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Med min NYA metod Våga & Vinn! får du support i en sluten Facebook-grupp eller direkt i mobilen! (Jag har tre dieter att välja på – med eller utan support.) Välkommen! 

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar