Annons
Annons

Mina julfavoriter…

Julbordet förändras, tack och lov. Mat som vi inte saknar stryks från listan och ny fräschare eller helt enkelt godare mat kommer in istället. Här är mina favoriter...

mina favoriter

En traditionell jultallrik… Foto Ullis, Flickr

Dan före dopparedagen – jag vet inte hur vanligt det är att doppa i grytan längre, men jag tror att det minskar. Förhoppningsvis förändras julbordet lite varje år. Min favorit var när vi slutade med överkokt rödkål och istället serverade min svägerskas rödkålssallad med färsk rödkål, russin, apelsiner och banan. Mums. Ta in nyheter på julbordet. En bra ”regel” är en sak ut och en ny sak in, varje år. Eller vad tycker du?

Min favoritmat på julen…

Maten i övrigt – lax i alla former är en favorit. Men jag måste ändra mig, jag gillar inte gravad lax, jag föredrar ”lagad” mat. Ugnsbakad lax är min favorit och den allra bästa är lax på saltbädd – lägg laxen (med skinnsidan ner) på ett lager av grovt salt. In i ugnen tills den är klar. Man gör inget mer. Enkelt, gott och snabbt. I mina recept kallas den för Sussies lax (har ingen aning om vem Sussie är…).

Mina favoritgodsaker…

Men det allra bästa med julen (för mig) är det onyttiga. Choklad i alla olika former, knäck, saffransbröd, pepparkakor. Jag brukar vänta så länge jag kan och en eller ett par dagar före jul släpper jag alla hämningar. Det brukar bli 1-2 kilo upp i vikt, men de tar jag hand om efter nyår. Jag vet ju hur man gör.

Mina favoritdrycker…

När det gäller drycken så håller jag mig till de osöta dryckerna. Min familj är helt tokig i Julmust och dricker det dagarna i ända. Men själv så håller jag mig till Julöl, glögg (chokladglöggen är min favorit) och vin. Jag dricker även vatten – året om (själv dricker jag inte mjölk, inte av princip utan för att jag inte gillar det). Vatten med bubblor är en favorit. Min man sade häromveckan ”varför finns det inte mineralflaskor att tillsätta bubbelvattnet? Det finns ju olika smaker…” Ja, varför?

Kort sagt – december är en månad med god mat & dryck, passa på att njuta…

(Jag brukar säga ”banta inte mellan november och januari – banta mellan januari och november…”)

Annons

Ha en riktigt  GOD JUL!

jag-161205
M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Priserna går upp efter nyår – men du kan köpa nu och börja först i januari. Du får hjälp att Gå ner i vikt (med SUPPORT i Facebook-grupp eller direkt i mobilen). Skicka ett mail om att du vill börja efter Nyår.

 

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar