Annons
Annons

Min viktminskning…

Min viktminskning

När jag var ung var jag smal, riktigt smal, men det var innan jag fick barn. Plötsligt började några gram fastna varje månad och innan jag visste ordet av så vägde jag nästan 90 kilo (jag är 160 cm lång!). Jag var inte tjock – jag var fet. Men eftersom det smyger sig på, några kilo per år, så märker man inte hur illa det blir. Jag såg mig inte gärna i speglar, köpte undan för undan större kläder tills jag en dag inte fick på mig någonting.

Annons

Jag mins den dagen som jag bestämde mig för att det fick vara stopp – jag hade varit på kalas och skämdes som en hund, över min uppenbarelse. Den kvällen började jag läsa på. Jag läste allt jag kom över om viktminskning, speciellt det som var nytt om vikt. Då hittade jag en blogg som heter ”Intensive Dietary Management Blog” av en kanadensisk läkare som heter Jason Fung. Hans idéer har skapat ett helt nytt sätt att se på behandlingen av övervikt, fetma och diabetes typ II (sockersjuka).

Min viktminskningJag bestämde mig att prova att bygga en diet enligt den nya idén – att vi blir feta på grund av hormoner (inte kalorier). Det blev en diet som heter Snabb & Enkel Viktminskning som bygger på långsamma kolhydrater (slow carb).

Först så slutade jag helt med socker och andra snabba kolhydrater (bröd, pasta, potatis, ris…). Sedan började jag äta bättre, långsamma, kolhydrater istället. Till frukost åt jag t ex ägg, keso och bär. Lunchen och middagen bestod av fisk, fågel eller kött (av något slag) och baljväxter, grönsaker, rotfrukter, bladgrönsaker… Jag åt mig mätt och belåten, utan att räkna kalorier.

Det tog mig några månader att gå ner 15 kg. Det var enkelt, men det var inte alltid lätt. Mitt sötsug försvann nästan direkt (och jag var mer eller mindre sockerberoende) och jag var aldrig hungrig. Men som du vet så finns den mat man INTE får äta, alltid runt omkring en…

Att minska de 15 kilona var en högvinst!
Men eftersom jag är kronisk sjuk ville jag låta kroppen vila, innan jag tog resten av min övervikt, och jag höll vikten…

(Nästa inlägg berättar jag mer om Snabb & Enkel Viktminskning.)

M v h Christina
Viktcoachen.se

Fråga eller kommentera gärna!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar