Annons
Annons

MIN syn på motion

Jag ska bli mer ärlig med att ge MIN syn på det jag skriver om (jag har fokuserat på det som de flesta vill ha - snabb viktminskning). Idag är ämnet motion och det ger dig mindre stress, bättre sömn och mindre vikt - på sikt...

motion

Ta en promenad i naturen och minska stress, sov bättre och gå ner i vikt… Foto Pexels

Jag ska vara mer ärlig…

Jag har bestämt mig för att vara mer ärlig och visa vad jag står för. Det är svårt när det gäller viktminskning, för det jag tror på går emot vad de flesta vill ha. SÅ jag ska ge dig båda versionerna och låta DIG välja. Jag tror på långsiktig viktminskning med fokus på hälsa. Då är motion det allra viktigaste och ett självklart val. Men motion är inget bra verktyg för att ge SNABB viktminskning (och jag hade bestämt mig för att ge kunden det kunden vill ha – snabb viktminskning) men det är ett jättebra verktyg mot t ex stress och sömnproblem. Det gör att du går ner på sikt eftersom det är två faktorer som gör det svårt att gå ner i vikt. Dessutom kommer du att må bättre.

Motion mot stress…

När du stressar producerar din kropp stresshormoner. Men motion gör att de minskar. Speciellt lugn motion som t ex promenader (som också är bra för vikten). Om du till och med promenerar i eller runt natur, så är den stressminskande effekten bättre. Du kan dessutom se till att du promenerar i dagsljus så blir den stressminskande effekten ännu bättre. Därför är en promenad på lunchen toppen. Du kan t ex gå till en restaurang som ligger 10 minuter från ditt arbete och gå dit och tillbaka (om du äter lunch ute).

Motion mot sömnproblem…

Både att du rör på dig och att du gör det i dagsljus är två faktorer som också gör att du sover bättre. Om du har sömnproblem så ska du ta dem på allvar (här får du min pdf med 10 Tips för bättre sömn). Sömnproblem kan vara ett oerhört stort problem som dels gör det svårt att gå ner i vikt (på grund av obalans i hormonerna) och som gör att man mår dåligt. Börja gärna med de tio tipsen men tveka inte att gå till doktorn om du inte blir av med ditt sömnproblem.

Motion för vikten…

Motion är ett bra verktyg för långsiktig viktminskning, men inte för en snabb. För effekterna kommer gradvis och nästan smygande, när det gäller vikten. Motion gör att alla de faktorer som gör det svårt att gå ner i vikt, neutraliseras och minskar. Det gör att du går ner i vikt, på sikt.

Annons

Motionera för att minska stress, sova bättre och gå ner i vikt…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan få SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, (du får svar på dina/andras frågor och råd & tips varje dag) direkt i mobilen (du blir kontaktad 1 gg/vecka men kan nå mig NÄR du vill) eller som VIP-kund (vi har daglig kontakt). Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar