Annons
Annons

Min mat – hur jag äter nu…

Jag har testat det mesta i matväg och har stannat vid en långsam mat med mycket grönsaker. För mig är hälsan viktig och jag har gjort mina val med hälsa i fokus. Så här...

min mat

Nu är ÄNTLIGEN grilltiden här (jag föredrar fisk/kyckling)….

Så här äter jag…

Hälsa är den första och den största faktorn när jag väljer mat. Just nu håller jag fortfarande på med min bantning – jag ska gå ner till 58-60 kg. Det är mitt MÅL som jag har strävat mot i några år nu. Jag var kraftigt överviktig så det har tagit ett tag. Men den vikt som jag når – har jag också hållit i över ett år nu.

Min bantarmat…

Nu när jag kämpar bort mina sista 5 kg äter jag slow carb (långsamma kolhydrater) var annan dag och dricker milkshakes var annan dag. Jag började dagen med en fruktmilkshake (äpple, turkisk yoghurt, mandelmjölk och kanel) och en kopp te. Äppelmilkshaken är supergod. Jag kör den i mixern så det blir små syrliga äppelbitar att tugga lite på. Till lunch blir det en milkshake med jordgubbar och till middag en med broccoli, gröna ärtor och krossade tomater (med salt och peppar som jag värmer och dricker varm).

Min slow carb mat…

Hälsan finns i frukt, bär, grönsaker, nötter och frön – det är jag övertygad om. Idag när en av tre får cancer och var annan person dör i hjärt- kärlsjukdom (t ex hjärtattack, hjärtinfarkt och stroke) så vill jag ha alla skyddsämnen som jag kan få. Jag äter baljväxter (bönor, linser, ärtor) som är de allra BÄSTA långsamma kolhydraterna och grönsaker i olika färger.

Det jag utesluter…

Jag har slutat med mjölkprodukter – jag fick problem med t ex slembildning (vaknade på morgonen med en klump i halsen). Så nu äter jag sojayoghurt (blåbär eller kokos) och har mandelmjölk i mina milkshakes och har rismjölk i teet (för jag läste att det inte förändrar smaken och det var sant).

Min syn på protein…

Jag ska inte tjata om det men jag tror att mer kött (speciellt rött) betyder mer cancer. Så jag äter mindre animaliskt protein (från djur) och väljer speciellt det vita köttet – fisk och fågel. Jag gör undantag och äter en biff ibland eller köttbullar och korv. Men jag äter ungefär hälften så mycket protein som jag åt förut.

Min syn på fett…

Jag tror inte att fett är farligt. Jag har alltid olivolja och vinäger på mina grönsaker. Avokado och oliver är toppenmat och jag har Bregott på mina rågmackor ibland. Som sagt, fettskräcken är helt överdriven. Jag äter också omega 3-kapslar (naturliga = med ca 35 procent omega 3, INTE koncentrerade).

Annons

Jag äter långsamma kolhydrater, lite protein (speciellt fisk & fågel) och är inte rädd för fett…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha ”Nya MMM” (dieten med milkshake/mat var annan dag)? Maila mig och berätta om du vill ha den med eller utan SUPPORT, så skickar jag den så fort den är klar (snart). Välkommen till butiken och kika på mina andra dieter, hälsoböcker och e-böcker!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar