Annons
Annons

Min egen hälsoresa…

Jag har varit intresserad av hälsa sedan jag var ung. Men att komma dit jag är idag har varit en resa med träning, vegetarisk kost, att vara smal och att vara fet, hälsa och viktminskning mm. Häng med från början...

Min-egen-halsoresa

Läs om min egen hälsoresa… Foto Clay Gilliland, Flickr

Mitt intresse för hälsa har följt med mig sedan jag var ung. Jag växte upp i Karlskoga, som är större än många tror (till ytan) och jag cyklade minst en mil varje dag. Det var mer än en halvmil till skolan och även till gymet, där jag tränade styrketräning. På lediga dagar sprang jag minst 5 km…

Min egen hälsoresa – maten…

Jag var även noga med vad jag åt. Varje dag kokade jag havregrynsgröt och jag var vegetarian i flera år – men precis som många ungdomar gör idag, så gick det ut på att utesluta (kött). Vad man måste lägga till, som vegetarian, var jag nog inte så duktig på. Men efter ett tag blev jag ordentligt intresserad och när jag blir intresserad av något, så läser jag allt jag kommer över…

Min egen hälsoresa – jobbet…

Jag utbildade mig till sjuksköterska, jobbade några år som det men valde snart läkemedelsindustrin. Där reste jag runt och höll föreläsningar, om läkemedel och de sjukdomar som de var till för. Några år senare, när vi hade fått barn, hämtade jag henne på dagmammornas fikarast. Hon fick saft och bullar varje dag. Då frågade jag om de hade fått någon kostutbildning (för barn kan ju även äta mackor, ägg och yoghurt) och erbjöd mig att hålla en sådan. Föreläsningsvana hade jag ju redan. Så blev det och efter det ringde Bröstcancerföreningen för de hade hört att jag föreläste om kost…

Annons

Då startade jag ett hälsoföretag och bland det första jag gjorde var att skriva till Nerikes Allehanda, eftersom jag bodde i Örebro, och erbjöd mig att skriva en hälsospalt. Det blev en hälsokrönika som hette Hälsosamt som jag skrev i fyra år. Den gav mig massor av jobb i form av föreläsningar om hälsa, träning och vikt. Men min sjukdom, som gör att jag har svårt att röra mig (har nervskador i höger ben och kronisk värk) OCH att jag gillar kolhydrater, gjorde att jag gick upp i vikt…

Mitt hälsointresse – vikten…

När jag till slut vägde nästan 90 kilo, fick det vara nog. Jag mådde riktigt dåligt. Men då läste jag allt jag kom över om vikt och vad som gäller idag och skapade en diet. Med den gick jag ner 15 kg på ett par månader och då bestämde jag mig för att enbart jobba med vikt. För nu visste jag hur det VAR att vara överviktig. Jag visste hur betydelsefullt det ÄR att gå ner i vikt, för både självkänslan och hur man mår. Och nu vill jag hjälpa DIG…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Min NYA metod Våga & Vinn! hjälper dig att Gå ner i vikt snabbt – medan du äter dig mätt på riktig & hälsosam mat! Välkommen! 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar