Annons
Annons

Mat som gör att du går ner i vikt

Ok, förra gången pratade jag om förberedelser som att rensa skafferiet. Nu kommer vi in på vad du bör äta, för att gå ner i vikt. För maten är ca 80 procent av viktminskningen. Och det är en del myter och nyheter...

sallad

Mat som gör att du går ner i vikt… Foto Michael Stern, Flickr

Protein – du bör äta mindre…!

Jag säger det igen – det är inte lätt att göra rätt med de spretiga råd som du får idag. Vem i hela friden ska du tro på? Just nu är det mode att rekommendera mängder med protein. Jag har gått i den fällan själv. Men med ny forskning och nya viktexperter som vågar gå mot strömmen, har jag rättat till mina råd. Du behöver äta mycket mindre protein än du tror. Men protein är det som mättar bäst. Så börja gärna frukosten med ett ägg.

Annons

Jag önskar att jag helt enkelt kunde säga att du ska äta mindre än du brukar. Men det förutsätter att du äter precis så mycket som du borde idag och det kan jag inte veta om du gör. Jag vill inte att du ska väga din mat så jag vill ge ett enklare råd. Ät protein till varje mål. Om du gör det är jag nöjd, för du måste äta mindre (allt överskott blir till fett). Protein är ägg/fisk/fågel/kött/baljväxter (t ex bönor och linser).

Kolhydrater – de snabba (och energirika) måste bort…

Jag säger detta om och om igen för det är bara några få som vet – du kan sluta räkna kalorier. Vi blir inte feta av kalorier – det ären myt. vi blir feta av snabba kolhydrater (SOCKER, läsk, godis, kaffebröd, snacks…). Vi blir även feta av pasta, ris och potatis – speciellt om du även äter socker (de åt massor av ris i Kina och var trådsmala, men när de började äta socker OCKSÅ så blev även de feta).

Fett – är inte så farligt som du tror…

Fett har ett olyckligt namn. Eftersom det heter fett så tror vi att det gör oss feta. Men stora undersökningar visar att de som äter och dricker lättprodukter, är fetare än de som äter de feta produkterna. Så du kan äta de fetaste yoghurtarna t ex (själv äter jag den lyxiga 17 procentiga till mina bär på morgonen). Fett bär fram de goda smakerna (har du provat smörslungade grönsaker?) och gör dig mätt.

Du bör äta RÄTT mat tills du blir MÄTT…

God fortsättning!

jag-161205

Har precis klippt mig (är långhårig i tidningen)…

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Nu får du 20 procent Nyårsrabatt på mina dieter, hälsoböcker och e-böcker. Beställ i ett mail till [email protected] (se viktcoachenshop.se). Skriv personnummer, tel. nummer och vad du vill ha. Välkommen!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar