Annons
Annons

Livet kommer emellan…

Ibland kommer livet emellan - det kan vara en nära eller kär person som blir svårt sjuk, eller mycket stress på jobbet eller när barnen blir sjuka. Eller hunden...

Här är våra tjejer – Bea & Bella… Foto reallifephoto.se

Jag brukar säga att livet kommer emellan…

Min dotter studerar i USA. Hon har varit i Chicago i ett år (deras mest våldsamma stad) för att studera och för att spela amerikansk fotboll. Hon vann SM med sitt lag i Örebro förra sommaren. Så nu skulle hon få spela med amerikanska coacher som verkligen kan sin sport. Så hon började träna med tjejerna i Chicago Force (tjejlaget i Chicago) men pratade med läkaren om sin dåliga rygg. De tog en MR (magnetröntgen) i Örebro men kunde inte se något speciellt. Nu ville den amerikanska läkaren se på bilderna. Så vi skickade över dem och hon sade vad det var och hur hon skulle rehabilitera sig. Men hon fick inte spela fotboll. Livet kom emellan – nu i form av en dålig rygg.

Försäkringen betalade inte för rehabilitering…

Vi hade köpt en extra försäkring för att hon studerar och ska spela fotboll i USA. Men självklart så betalade den inte för rehab så hon fick vackert åka hem och rehabilitera sig under sommaren. Livet kom emellan (hennes planer på att spela fotboll). Men ingen olycka utan något positivt – vi fick hem våran dotter i maj istället för i slutet på juli. HON ÄR HEMMA! Hon kom i fredags.

Och då kom hunden emellan…

Det gjorde hon verkligen den här helgen. Min hund blev sjuk och faktiskt så trodde jag att hennes sista stund var kommen (hon är 11 år). Det började för en vecka sedan med att hon haltade svårt, hon hade problem att stödja på höger bakben. Jag åkte till veterinären som gav henne smärtstillande som också bekämpar inflammation. Bella får lätt magkatarr så jag sa att hon behövde en tablett för magen, men veterinären ville vänta med det.

En trevlig syn på vardagsrumsgolvet…

På torsdagen hittade jag en stor spya (förlåt att jag är direkt) på parkettgolvet i vardagsrummet. Så precis som jag trodde – här kom magkatarren. Så jag kunde inte ge henne smärtstillande, utan en ny kontakt med veterinären gav ett recept på medicin för magen. Jag försökte med allt – stoppade den i en köttbulle. Nej, det åt hon inte. Stoppade in tabletten i en korvbit men inte heller det åt hon. Då var jag helt utan val – köttbullar och korv är hennes absoluta favoriter.

Stoppa ner medicin i halsen på en mastiff…

Min hund är snäll, men stor. Hon väger 55 kilo och jag är under henne i hierarkin. Hundar är väldigt noga med var någonstans i flocken de står och hon står över mig. Förmodligen för att jag går med käppar och ofta har ont. De läser av sådan energi lätt. Min man och dotter är över henne. Så när dottern kom hem på fredagskvällen fick hon stoppa ner tabletten i halsen på Bella. Hon öppnar inte munnen hur jag än försöker. Men när Bea tar tag är munnen öppen på ett nafs.

Annons

Så alla mina viktminskningsförsök försvann ur bilden i helgen. Vi hade fullt upp med att hålla hunden vid liv och åt en macka när jag fick en stunds vila. Men så är det när livet kommer emellan…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha min hjälp? Ring 019-24 75 00 eller maila. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar