Annons
Annons

Hur STRESS gör det svårt att gå ner i vikt…

Det två sakerna som gör det allra svårast att gå ner i vikt börjar på S (det gör det lätt att komma ihåg) - och det är SOCKER och STRESS. Men varför? Det får du svar på idag...

Hur STRESS gör det svårt att gå ner i vikt… Foto Bernard Goldbach, Flickr

Varför gör STRESS det svårt att gå ner i vikt?

Det är två saker som är viktigast för viktminskning. Det är INTE mat och motion som vi har blivit itutade i decennier. Det VET man nu. För de två viktigaste faktorerna för din vikt är mat och STRESS och det beror på hormoner. Hela din kropp styrs av hormoner, så varför vi inte har fattat detta förut är ett mysterium.

Hur STRESS gör det lätt att gå upp i vikt…

När du STRESSAR bildas det stresshormoner i din kropp. Om du stressar nu och då är det inget problem. Men om du stressar mer eller mindre jämt så har du stresshormoner i kroppen hela tiden och de gör att du lagrar fett på magen (jag kallar det för STRESS-mage). Speciellt runt de inre organen – just där det är mest hälsofarligt att ha fett. Det kallas för bukfetma (ett midjemått på ca 90/100 cm för kvinnor/män) och är lättare att få än du tror. Mät dig!

Hur du motverkar STRESS-mage…

Det första du kan göra är att minska din stress. Men med dagens liv, som vi lever, med heltidsjobb, barn som ska hämtas och lämnas och som har kvällsaktiviteter, med mat som ska handlas och lagas (jag rekommenderar att du kikar på Linas matkasse) och egna liv på kvällen så är det svårt. Men självklart – sätt dig gärna med en kaffekopp och se över ditt liv. Ta vardag för vardag och se vad du gör och om något går att ta bort.

Annons

Det andra du kan göra är att lägga till en stressminskande aktivitet. Det är enkelt och behöver inte ta någon tid och du kan göra det hemma. På morgonen eller på kvällen – när du har tid. Det finns flera saker du kan göra och nästa gång jag skriver om stress ska du få flera enkla förslag. Jag lovar – det tar knappt någon tid alls OCH det minskar din stress-mage…

Viktminskning handlar om hormoner och stresshormoner ger dig STRESS-mage (så kallad bukfetma)…

 

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar