Annons
Annons

Hur gör man på fester och kalas?

Den vanligaste frågan jag får är hur man gör på fester och kalas. Det är ett smörgåsbord av frestelser och det är lätt att falla. Många vill inte hamna i dietsamtal på fest och tycket det är svårt att hantera. Du kan göra så här...

Hur gör man på fester, bröllop och kalas? Foto Pexels

Blir du frestad på fester och kalas?

Ja det blir du säkert – det blir jag och alla tjejerna som jag hjälper att gå ner i vikt. Det är den vanligaste frågan som jag får, hur man gör på fester och kalas. Ska man tacka nej till allt gott som värdinnan lagat eller ska man strunta i dieten och äta? Många vill inte att alla ska veta om att de kämpar med vikten – det blir så mycket snack om mat och så många frågor, som man inte vill besvara.

Ha en strategi klar när du kommer…

Mitt råd är att du bestämmer dig innan – du måste ha din strategi klar för dig. Om du har bestämt dig innan behöver du inte stå på festen och bestämma dig, för om du gör det förlorar du nästan alltid. Då faller man för alla frestelser och vill bara göra som alla andra.

Du har tre strategier att välja på…

Det finns säkert fler men du klarar dig utmärkt med tre. 1. Välj att denna dag är veckans fridag (fri från regler) och ät och njut. Det är lättast och bäst för dig som inte vill att någon ska veta om att du går på diet. 2. Välj att äta EN sak och dricka ETT glas. De kan välja pommes, efterrätten, en tårtbit eller godis – det spelar ingen roll vilket. Att dricka ETT glas är viktigt för om du dricker mer slänger du alla regler överbord (har jag märkt själv).

Du kan ringa värdinnan och be om något enkelt…

3. Fortsätt på din diet och ät bara det du kan (som ingår i dieten). Man kan ringa innan och t ex be om bär med yoghurt eller grädde till efterrätt. Men om man inte vill det så äter man bara det tillåtna. Detta måste man välja om man har ett rikt socialt liv och har tre fester eller kalas i veckan (som en del har). Men även om det är fallet så kan man välja strategi nummer två och äta EN sak.

Annons

Huvudsaken är att du har bestämt dig INNAN du kommer fram. Då har man reglerna klara och det går mycket bättre…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du bli coachad av mig? Du får SUPPORT varje vardag. Ring 019-24 75 00 eller maila. Jag har bara EN plats kvar i ”Viktminskning I Mobilen men det finns plats i Facebook-gruppen… Välkommen!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar