Annons
Annons

Hur du lever bland godis och kaffebröd…

Det svåra med att gå ner i vikt är att det du INTE får äta finns överallt. När du står i kö på ICA - är gångarna fyllda med godis. När du ska fika med en väninna - finns det så mycket gott att välja på. Du behöver ha ett sätt att klara av det och jag rekommenderar att du gör så här...

godis-kevin-tao

Godis i långa rader… Foto Kevin Tao, Flickr

Blir du frestad bland godis och kaffebröd?

Jag brukar säga att gå ner i vikt är som att vara alkoholist och jobba på Systembolaget. Det du måste hålla dig borta från (läsk, godis, kaffebröd…) finns överallt! Du går och handlar och när du ska betala står du bland rader av godis. När du och din väninna  ska gå och fika (ta en kopp kaffe) finns det massor av godsaker – och din smala väninna köper naturligtvis en bakelse. Frestelserna finns överallt.

Gå tillbaka till din VARFÖR-lista…

Du behöver vara motiverad för att klar av det här. Då ska du gå tillbaka till din VARFÖR-lista (1. VARFÖR du vill gå ner i vikt och 2. Varför du INTE vill fortsätta som vanligt). Välj den sak på din lista som motiverar dig bäst, vilket är olika från person till person, och bilda meningen ”Jag vill hellre… (din anledning från listan)…”. När du ser ett paket Ballerina kakor hemma och du blir frestad tänker du ”jag vill hellre bli smal och köpa en ny vårgarderob i storlek 38” (t ex).

Visualisera – det gör din anledning inspirerande…

För att din mening verkligen ska hjälpa dig behöver du göra den levande och inspirerande. Det gör du genom att visualisera (se den framför dig). Gör så här; sätt dig på din lugna plats (där du mediterar EN minut per dag) och blunda. Se bilden framför dig; se hur du står i provhytten och provar det ena plagget efter det andra. Ursnygga kläder i läckra färger och i storlek 38 – alla passar perfekt och du köper med dig en ny garderob. Sätt dig en stund varje dag (du kan se detta framför dig ISTÄLLET för att räkna dina andetag, när du mediterar). Efter några dagar är din bild så levande och inspirerande att du bara  behöver blinka, när du ser en frestelse, och bilden är där. Detta fungerar – prova!

Annons

När du blir frestad – se DIN bild framför dig och tänk ”jag vill hellre…”

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? NU får du 20 procent Nyårsrabatt på mina dieter, hälsoböcker och e-böcker (tom 31/1). Du kan beställa i ett mejl till [email protected] (se hemsidan eller butiken). Välkommen!

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar