Annons
Annons

Hur du gör för att lyckas…

Nu är det dags att börja att gå ner i vikt om du vill nå ditt viktmål lagom till sommaren. Då har du tid att ha bra och dåliga veckor (vilket man alltid har) och nå ditt mål ändå. Så här gör du för att lyckas...

att-lyckas-

Hur du gör för att lyckas… Foto mahmoud99725, Flickr

Så här gör du för att lyckas…

Många bantar halva livet. Det tycker jag är tragiskt och hemskt. Du ska inte leva ett halvt liv fokuserad på vad du äter (och INTE äter). För att lyckas att gå ner i vikt är det några saker du behöver få till. Nu ska vi se vilka det är…

För att lyckas – ät RÄTT mat…

Du ska inte äta mindre mat – du ska äta RÄTT mat. Det innebär att du äter det som INTE höjer hormonet INSULIN (som gör att du lagrar fett). Det är grönsaker, bladgrönsaker, rotfrukter, baljväxter (bönor, linser, ärtor) och bär. Det är fett – t ex olivolja och vinäger på grönsakerna (vinäger minskar insulinet). Dessutom är det lite protein.

Fokusera på det du SKA göra…

Observera att jag säger vad du SKA äta och inte vad du ska undvika. Se dessutom på vilken i vilken ordning jag radar upp maten. Till sist bör du observera att jag säger lite protein – inte MASSOR av protein som många andra experter. För protein ökar hormonet INSULIN. Det protein som du INTE gör av med, blir till energi som blir till fett (det du inte gör av med). Du måste äta protein, varje måltid, men du bör äta lika mycket som din handflata ungefär.

Motion – göra eller inte göra…?

Om du äter som ovan behöver du inte motionera – du lyckas med din viktminskning ändå. Men se det som ett verktyg som hjälper till (genom att t ex öka din förbränning).  Om du har tid och om du redan motionerar (innan din viktminskning) så fortsätt. Men om du mest sitter hemma i soffan så kan det vara svårt att ändra på två så stora områden på en gång (maten OCH motionen). Se det som ett verktyg som du tar till om viktminskningen stannar av eller går för långsamt.

Gör det enkelt…

Det mest viktiga för att du ska lyckas är att du gör det enkelt. Att du köper frysta grönsaker, så att du enkelt tar fram lagom mycket för din måltid. Att du har allt det du behöver hemma i kyl, frys och skafferi. Dessutom bör du hitta några få favoriträtter som du äter om och om igen. Det gör att du lyckas med din viktminskning.

Annons

För att lyckas – ät RÄTT mat, fokusera på det du SKA göra och gör det enkelt…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du får SUPPORT i en sluten Facebook-grupp eller direkt i mobilen. Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar