Annons
Annons

Hur du får en bättre självkänsla…

Många överviktiga har en dålig självkänsla. Om det gäller dig så kan du förbättra din självkänsla, det är till och med ENKELT - allt du behöver är ett läppstift och några speglar...

Förbättra din självkänsla med ett läppstift och några speglar…

Hur är det med din självkänsla?

Många som är överviktiga eller feta har en dålig självkänsla (det har många som inte är överviktiga också). Man kan tro att självkänslan blir bättre när övervikten försvinner, men så är det inte alltid. Därför behöver du jobba med din dåliga självkänsla hela tiden och det kan du göra väldigt enkelt – med ett läppstift och några speglar.

Självkänsla eller självförtroende…

Först några ord om vad som vad. Ditt självförtroende handlar om vad du GÖR och din självkänsla handlar om vem du ÄR. Man kan ha ett stort självförtroende – då har man en stark tro på vad man kan GÖRA, men samtidigt kan man ha en urusel självkänsla – då tror man inte att man är VÄRD så värst mycket. Så det är två olika sätt att värdera dig själv i dina egna ögon, att värdera din FÖRMÅGA (självförtroendet) och att värdera dig SJÄLV (självkänslan).

Hur du förbättrar självkänslan…

Det är rätt så enkelt och det beror på att oavsett vad du har hört, från olika vuxna personer i din barndom (som påverkat hur du ser på dig själv), så är det viktigaste för din syn på dig själv – vad du TÄNKER och vad du SÄGER till dig själv. Du kan dessutom ändra på det när du vill. För har man hört nedsättande ord i barndomen så upprepar man gärna detta, för sig själv, hela livet.

Ett läppstift och några speglar…

Den här idén kommer från Marisa Peer, en internationellt känd psykoterapeut som arbetar med att hjälpa personer med psykiska problem. Men detta är ENKELT – du skriver på dina speglar, med läppstiftet, ”Jag är värdefull” (på engelska ”I am enough”). Och varje gång du ser detta säger du; Jag är värdefull, jag är mer än värdefull, jag är alltid värdefull och jag har allt jag behöver (på engelska I am enough, I am more than enough, I am allways enough, I have enough). Snart ändrar du hur du ser på dig själv. Låt det stå kvar så länge du behöver.

Annons

När du har SAGT och sett detta tillräckligt med gånger, börjar du TÄNKA likadant och då börjar du KÄNNA likadant – att du ÄR värdefull. Det förbättrar din självkänsla…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan välja SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, (du får svar på dina/andras frågor och råd & tips varje dag) direkt i mobilen (du blir kontaktad 1 gg/vecka men kan nå mig NÄR du vill) eller som VIP-kund (vi har daglig kontakt). Jag hjälper dig. Välkommen!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar