Annons
Annons

Hur du botar sockersug…

Inget problem är så stort som problemet med sötsug. De flesta kvinnor som jag hjälper (mig inkluderad) är mer eller mindre sockerberoende. Men det går att få bort - gör så här...

hur du botar sötsug

Ha en frukt i salladen så kan du bli av med sötsuget efter maten… Foto Pexels

Har du också sockersug?

Jag och de flesta av de kvinnor som kommer till mig för att få hjälp med vikten, har med eller mindre sockerberoende. Det är ett riktigt beroende med ett sug som kan få en att göra oerhört tokiga saker (som att äta kakor tills hela paketet är slut och att leta efter choklad i hela huset). Jag har hört allt…

Hur du botar sockersug…

Det går att bli av med sockersuget på ett par dagar. Men man måste göra rätt och i rätt ordning. Du kan inte bara ta bort det och samtidigt må bra. Du måste först äta dig MÄTT på RÄTT mat. Slow carb-maten är perfekt för detta. Du vill bli av med socker och andra snabba kolhydrater – då ger du FÖRST kroppen långsamma kolhydrater.

Hur du botar sockersug med slow carb…

Slow carb betyder långsamma kolhydrater – det är frukt, bär, grönsaker, baljväxter (bönor, linser, ärtor), rotfrukter och bladgrönsaker. Självklart äter du även protein – ägg, fisk, fågel, kött och charkprodukter. Men i lagom mängd, inte för mycket. För maten påverkar dina hormoner och du vill hålla hormonet INSULIN  (som gör att fettförbränningen stängs av och att man lagrar fett) på en låg nivå.

Annons

När du äter slow carb-mat får kroppen de kolhydrater den vill ha MEN i långsam form istället för snabba. Då håller man hormonet INSULIN på låg nivå, är mätt och belåten och utan sötsug.

Hur du botar sockersug efter maten…

Du måste äta dig MÄTT på slow carb-maten frukost, lunch och middag. Om du gör det försvinner sockersuget nästan på en gång. Om du blir lite sötsugen direkt efter maten kan du prova att ha en frukt i salladen (t ex en nektarin, persika, äpple) då får du det lilla söta tillsammans med maten och då ökar det inte ditt blodsocker (eller insulinet). Du kan också ta en efterrätt med bär t ex jordgubbar och grädde eller Rysk yoghurt (som är len som grädde i smaken). Du kan också ta en kopp kaffe och EN ruta mörk choklad – direkt efter maten.

Ät INTE för lite…

Men så fort du äter FÖR LITE så visar sig sockersuget igen. Du blir småsugen och hungrig och kroppen vet exakt VAD som gör dig SNABBAST nöjd igen. Därför måste du fortsätta att äta dig MÄTT på RÄTT mat. Det gäller att förbereda och tänka igenom hur och vad man ska äta så att man inte blir småsugen igen. Vet du vad som är din värsta fiende?
Reklamen för SOCKER; läsk, godis, kaffebröd – som finns överallt…

Ät dig MÄTT på RÄTT mat, ha frukt i salladen eller ät efterrätt med bär och grädde eller ta en ruta mörk choklad och SLIPP sötsug…

Eller prova min tomatsallad med rödlök:
Skär ½ liten rödlök i tunna skivor och häll över en msk balsamvinäger och låt stå en liten stund (då blir löken lite mildare i smaken)
Skär en tomat per person i lagom bitar och lägg över löken
Salta och mal rikligt med svartpeppar (från kvarn) över
Ringla över olivolja och blanda
(Du kan även ha i några färska jordgubbar)
Mums…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du bli coachad av mig? Du får SUPPORT varje vardag. Ring 019-24 75 00 eller maila. Jag har bara EN plats kvar i ”Viktminskning I Mobilen men det finns plats i Facebook-gruppen… Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar