Annons
Annons

Hur du blir motiverad för viktminskning

Motivation kommer inifrån. Men man kan behöva hjälp att hitta den och ta fram den. Moroten och piskan är gamla idéer (att du antingen jobbar mot något du vill ha eller jobbar dig bort från något du INTE vill ha) - läs här hur du kan tänka för att bli motiverad för viktminskning...

motivation

”Personer med klara, nedskrivna mål uppnår mycket mer, på kortare tid, än vad personer utan mål ens kan drömma om”. Foto Celestine Chua, Flickr

Vi har länge blivit serverade en motivationsteori som består av två ändar – moroten och piskan. Att du ska se målet en bit framför dig (moroten) och arbeta mot den. Eller att du ska piskas av någon som ska hjälpa dig fram mot målet (piskan). Man kan också se det som att du ska arbeta mot det du vill ha eller jobba dig ifrån det du inte vill ha. Men det finns nya motivationsteorier.

Motiverad – med autonomy (självbestämmande)…

Forskning visar att vi motiveras inifrån. Dels av att vi har en önskan att bestämma över vårt eget liv. Vi sätter egna mål och vi strävar mot att nå dem. Så sätt mål som DU vill nå. Gör dem realistiska och sedan är det bara att jobba emot dem. När du har ditt mål i sikte kan ingenting hindra dig.

Motiverad – med mastery (självförverkligande)…

Vi har även en kraft i oss som gör att vi vill bli bättre och bättre på det vi gör. Vi vill uppnå vår egen personliga utveckling. Du kan plocka fram den kraften genom att göra klart för dig själv var du vill bli bättre och på vilket sätt du vill förverkliga dig. Sedan kan du bestämma hur långt du vill gå och börja jobba mot det. Tänk efter, före…

Motiverad – med purpose (mening/syfte)…

Du behöver plocka fram det som är viktigast för dig. Det du vill ha gjort, för dig själv eller för andra. Vad är det som betyder något för dig? Vad är det som är meningen att du ska göra? Vad betyder det att bli smal för dig? När du hittar den känslan är det bara att jobba mot din ”mening med livet”. Om du inte kan göra det utan att först bli av med din övervikt, är det ett steg på vägen som du måste ta. Eller det kanske till och med ÄR meningen med ditt liv – att vara så smal att du orkar…(göra det du ska). För du måste ju ha energi och kraft att nå din nya livsstil, den du ser framför dig.

Annons

Bli motiverad genom att; bestämma vad som är betydelsefullt i ditt eget liv, bli en bättre version av dig själv och hitta din mening med ditt liv – go girl!

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Nu får du 20 procent Nyårsrabatt på mina dieter, hälsoböcker och e-böcker. Beställ i ett mail till [email protected] (se viktcoachenshop.se). Skriv personnummer, tel. nummer och vad du vill ha. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar