Annons
Annons

Hur du blir av med acne…

När jag gick i högstadiet kunde jag inte äta choklad - jag hade fet och småfinnig hy. Men med choklad blev det ordentlig acne. Så jag slutade med choklad och blev mycket bättre. Har du (eller din son/dotter) problem med acne, läs vidare...

Tävlingen fortsätter – vinn coachning i 3 mån och du får skriva om det här i bloggen… Foto Pexels

Har du fet hy med acne (eller din son/dotter)?

Jag hade problem med fet och finnig hy under min högstadietid – och det var inte roligt. Choklad gjorde mig sämre så jag åt inte choklad ALLS under 3-4 år. (Är man motiverad så går allt!) Nu får jag fetare hy när jag äter choklad men det blir aldrig mer än en liten finne t ex på halsen. Så jag kan äntligen njuta av choklad. Doktorerna säger att maten inte är problemet men det tror jag inte ett ögonblick på.

Har du (eller din son/dotter) ordentlig acne?

Då är det bästa tipset att sluta HELT med mjölkprodukter. Prova att utesluta ALLT i minst 2 veckor – många har blivit av med sin acne helt. Det finns massor av ersättningsprodukter idag. Du kan dricka mandelmjölk, sojamjölk, kokosmjölk, hasselnötsmjölk osv. Om du äter yoghurt idag så kan du äta sojayoghurt, havreyoghurt (jag tyckte INTE om smaken på dem men ge inte upp, jag hittade sojayoghurt med blåbär som jag älskar – jag tyckte den var ok först men nu tycker jag om den på riktigt. Det tog ca en vecka…).

Yoghurt av kokosmjölk…

Dessutom gillar jag Kokosyoghurt. Den jag köpte var sojayoghurt med kokos i men du gör lätt egen kokosyoghurt – med kokosmjölk och bakterier från hälsokost. Du gör så här:

Annons

2 eller 5 dl kokosmjölk – rumstempererad
1 kapsel eller 1 tsk probiotika (goda bakterier från hälsokostaffär)

Blanda kokosmjölk med probiotika i en burk och lägg på locket (utan att skruva på det – för det måste komma in luft). Ställ i ugnen, på 40 grader, över natten eller låt stå framme, gärna bredvid spisen där det är lite varmare, i 24-48 timmar. Smaka lite och se om det har blivit syrligt och gott – då är den klar.

Om du INTE blir bättre…

Om ingenting händer, med din hy, efter 14 dagar så kan du prova att ta bort gluten. Det är inte lika lätt. Men det finns ersättningsprodukter även där. Kom ihåg att du måste ta bort ALLT – till och med det lilla teskeden eller matskeden vetemjöl som du använder när du reder t ex en sås. Men har du eller ditt barn svår acne så är det värt det – jag lovar.

Du är vad du äter – det har du säkert hört och din mat påverkar din kropp på riktigt…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan välja SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, direkt i mobilen eller som VIP-kund. Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar