Annons
Annons

Genvägar till viktminskning…

De flesta vill gå ner så snabbt som möjligt (det ville jag också), men egentligen tror jag att det är bättre att gå ner långsamt. För endast då brukar man få in vanorna - och det mesta du gör styrs av vanan. Men här är några genvägar som faktiskt fungerar...

Genvagar

Du kan t ex ta en morgonpromenad, före frukost… Foto tamaiyuya, Flickr

Vill du ha några genvägar till viktminskning?

Jag tror egentligen på att en långsam men stadig viktminskning är det allra bästa. Framförallt så tror jag att det gör det enklare att hålla den nya vikten (som man har jobbat så hårt för att få). Men det är inte vad folk vill ha. De vill gå ner så snabbt som möjligt och jag förstår dem – det ville jag också.

Genvägar – ät middag senast klockan 18.00(-19.00)…

Om du äter middag tidigt och sedan inte äter något mer, så får du en lång fastetid. Det gör att du går ner mer. För alla timmar som du INTE äter är du inställd på fettförbränning. Men när du äter bildas hormonet INSULIN (som gör att allt överskott blir till fett). Så sluta äta framför tv:n så går du ner mer (eller sluta se på tv – i början är det lättast att INTE äta om du gör något annat).

Genvägar – gå en morgonpromenad…

Motion har en väldigt liten effekt på viktminskning. Men om du motionerar innan frukost, kan du få den bästa effekten som motionen kan ge. Du behöver inte ta i och du behöver inte jobba hårt, men en rask promenad kan göra att du ökar din förbränning. Ät frukost när du kommer in (men duscha gärna först och gör dig i ordning för dagen och ät frukost det sista du gör, så går det lite extra tid då du inte äter).

Genvägar – hoppa över frukosten…

Jag tror inte på effekten av starka kryddor och sådana små vaga råd. Ska du ha effekt på vikten behöver du göra lite mer. Att hoppa över frukosten är ett sådant bra råd. Det är en typ av periodisk fasta, som man kallar 16:8 (det blir ungefär 16 fastetimmar och du äter under ca 8 timmar). Att fasta periodiskt enligt 5:2 – då man äter som vanligt i 5 dagar och äter väldigt lite i 2 dagar, har ofta bra effekt på män. Men för kvinnor brukar det sällan räcka (enligt de kvinnor som kommer till mig). Men att hoppa över frukosten i några dagar brukar fungera bättre.

Annons

Det finns absolut genvägar till en snabbare viktminskning, men det är inte alltid den bästa vägen att gå…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan få SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, (du får svar på dina/andras frågor och råd & tips varje dag) direkt i mobilen (du blir kontaktad 1 gg/vecka men kan nå mig NÄR du vill) eller som VIP-kund (vi har daglig kontakt). Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar