Annons
Annons

Frukost – viktig eller oviktig?

När det gäller frukosten så hör man väldigt många olika råd - en del säger att det är dagens viktigaste mål och andra att det kan tas bort. Vad gäller...?

Min egen frukost…

Hur viktig är frukosten?

Vi har fått lära oss att frukosten är dagens viktigaste måltid. Vissa dieter säger att du måste äta frukost och att den påverkar hela din dag, men andra dieter säger att du ska hoppa över frukosten. Hur viktig är frukosten egentligen?

Frukosten – viktig och oviktig…

Om vi först pratar om frukosten för de som INTE håller på att gå ner i vikt så ser jag det så här; den är viktig för den påverkar hela din dag (varje måltid påverkas av den förra måltiden, t ex hur högt blodsockret blir. Men frukosten påverkar flera mål.) Men i Italien så tar de en espresso och skyndar sedan vidare till jobbet. Det går också bra.  Kom ihåg att vi är olika – en del är morgonpigga och börjar gärna dagen med en stor frukost samtidigt som de läser tidningen eller ser på morgonnyheterna. Eller tillsammans med sin familj. Men andra är kvällsmänniskor (som jag!) och vi vaknar upp först efter kl. 10 och väntar gärna med att äta till lunchdags.

Frukosten – när du ska gå ner i vikt…

När det gäller viktminskning beror det helt på vilken diet du väljer. Jag tror på att äta tre mål per dag; frukost, lunch och middag. Så är de flesta av mina dieter uppbyggda. Men det finns också dieter som säger att du ska hoppa över frukosten. Det beror på vilken effekt man är ute efter. När man ska äta tre mål per dag bygger dieten på att du får i dig mat med jämna mellanrum och att du då blir mätt och nöjd under hela dagen. Men om man går ner i vikt med periodisk fasta – då tar man bort frukosten för att förlänga nattens fasta. Då är man ute efter att minska antalet mål för att hålla hormonerna på en bra nivå för viktminskning. Båda metoderna fungerar.

Annons

Du kan gå ner i vikt med och utan frukost – det beror vilken effekt man är ute efter…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan få SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, (du får svar på dina/andras frågor och råd & tips varje dag) direkt i mobilen (du blir kontaktad 1 gg/vecka men kan nå mig NÄR du vill) eller som VIP-kund (vi har daglig kontakt). Jag hjälper dig. Välkommen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar