Annons
Annons

Följ med Erica på hennes viktresa

Idag får du träffa Erica som kommer att gästblogga här. Under tre månader ska jag hjälpa henne att gå ner i vikt och du kan hänga med och göra precis som hon. Eller så plockar du bara russinen ur kakan...

Jag vill vara anonym så jag vill inte visa mig… Foto Hartwig HKD, Flick

Hej jag heter Erica!

Jag ska vara gästbloggare här under en period, och skriva en gång i veckan. Jag är här för att jag är superduktig på att gå ner i vikt. Och på att gå upp i vikt. Och ner igen. Och upp igen, osv. … Jag är en äkta jojobantare av stora mått. För min del handlar det nämligen inte om något kilo hit och dit, utan snarare om 10-20 kg upp eller ner, på ganska kort tid dessutom.

Jag är sockerberoende och har jojobantat…

Jag har som så många andra testat det mesta när det gäller dieter, och allt funkar utmärkt så länge jag inte släpper kontrollen (det allra minsta). LCHF är det som har funkat bäst, eftersom jag har förstått att jag är sockerberoende. Men det har ändå slutat med att jag saknar för många livsmedel efter ett tag, och så faller jag dit igen. Tre gånger har jag gått ner mellan 15 och 22 kilo med LCHF på relativt kort tid, men jag har gått upp allt igen. Mitt förhållande till mat har varit väldigt knepigt under alldeles för många år. I tonåren tränade jag hårt, och när jag slutade träna och fortsatte äta med aptit, kom kilona smygande. Jag bantade första gången innan jag fyllde 20 och sedan dess har jag pendlat upp och ner – men värst har det varit de senaste 10 åren.

Mitt mål – en ny livsstil…

Det jag behöver nu är inte en diet, utan en livsstil som funkar i vardagen, med god mat som är rolig att laga. Och jag behöver definitivt hjälp. Min förhoppning är att jag genom professionell viktcoachning ska få bukt med detta dumma beteende och äntligen kunna få en normal inställning till mat och ätande. Jag vill bli snäll mot mig själv och få uppleva hur det är att må bra; och inte bara under en kortare period. Jag vill kunna se mat och ätande som en trevlig del av livet, och inte som ett problem som ger skuldkänslor och styr mitt beteende.

Nu har jag hjälp och support…

Med Christinas hjälp ska jag klara det! Jag vet att jag kan ringa henne när jag står där framför kylskåpet med blicken fäst på den där dumma chokladkakan som ropar på mig. Jag vet att jag kan mejla henne med frågor och funderingar. Jag vet att jag kan vara ärlig och säga precis det jag vill och behöver säga, och jag tror verkligen att det är precis det jag behöver. Expertis och stöd, och rätt verktyg. Jag vill inte längre falla tillbaka i HFHC-dieten (High Fat High Carb). Det får vara nog nu. Jag är inte direkt ung längre (är nyss fyllda 50), och jag måste bli snällare mot min kropp. Mitt mål är dels att gå ner ca 20 kilo (10 är mitt första mål), men främst att äntligen ändra livsstil. Jag vill både må bättre, se bättre ut och inte fortsätta lägga grunden för sjukdomar genom att äta fel.

Mina förväntningar…

Jag ser fram emot denna upplevelse med skräckblandad förtjusning. Spänd och nyfiken på vad det ska innebära, och rädd för att släppa taget om allt det där gamla invanda och säkra – det jag kan så bra, nämligen att äta fel. Jag är övertygad om att det både kommer att bli både lätt och svårt. Lätt, för att jag kommer att må bättre och får äta gott och hälsosamt igen, något jag vet att jag mår bra av. Svårt, för att det är svårt att bryta mönster och att motivera sig att inte falla tillbaka, när suget kommer. Men jag SKA klara det.

Annons

Jag kommer att lägga upp lite bilder och kanske ett och annat recept i samband med att jag bloggar. Jag älskar nämligen att laga mat!

Välkomna att följa mig på min resa!

Erica

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar