Annons
Annons

Ericas viktcoachning – nu är det 8 veckor

Två månader med slow carb - förra veckan kom min första platå och jag har funderat över varför. Jag har ätit lite mer halvfabrikat, jag ska fråga Christina om det kan vara det. Men det känns som om jag har gått ner igen...

Jag har gått ner ungefär som tjejen på bilden… Foto Jennifer Morrow, Flickr

Hej!

Två månader med min nya kost

Tänk att det har gått så lång tid som åtta veckor! De har bara rusat förbi, och jag kommer inte ihåg hur det kändes i början. Men jag vet att jag inte mådde så här bra som jag gör nu i alla fall.

Jag kände det på mig…

Förra veckan kände jag ju på mig att det kanske inte hade gått så bra, och jag hade rätt: + 0,4 kg. Inte mycket, ingenting att oroa sig över, men samtidigt inte kul. Men jag ska inte klaga. Någon platå måste man väl komma till – särskilt när man gått ner så fort som jag har gjort. Jag har funderat på vad jag gjorde annorlunda, och det jag kan tänka mig som har gjort skillnad är att jag – JAG som ALDRIG äter halvfabrikat(!) – har tagit till produkter från Hälsans kök kanske några gånger för mycket.

Annons

Tror det blev fyra gånger förra veckan. Jag frågar mig själv varför jag äter dem alls, och svaret är: dels för att jag haft rabattkuponger, dels för att de ändå är förhållandevis bra halvfabrikat jämfört med mycket annat, dels för att jag har haft det rätt stressigt på jobbet och inte hunnit lägga ner riktigt lika mycket tid på matlagning som jag brukar. Men den här veckan känns det bättre, och jag hoppas att jag har rätt. Jag har också valt bort halvfabrikaten denna vecka, förutom vid ett mål, och bara ätit ren mat – det som ju är min filosofi! Om nu vågen ändå visar ”fel” i morgon vet jag inte vad jag ska göra, men i sådana fall ska Christina och jag ta ett snack och försöka komma på vad jag kan ändra för att komma igång med viktminskningen igen.

Snacks-tips

Har ni testat att rosta kikärtor i stekpanna med rökt paprika, chili, lökpulver, salt och peppar? Om inte – gör det! Jag har börjat koka mina egna kikärtor. 20 kr för en hel påse, och det motsvarar nog ca 4 burkar, så det blir halva priset. Och de blir så mycket godare när man kokar dem själv; nötiga i smaken och fast, fin konsistens. Ska testa att koka andra bönor också.

Hörs snart igen!

Erica

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar