Annons
Annons

Ericas första vecka…

Här kommer Ericas andra inlägg. Häng med henne på hennes viktresa. Hon berättar om hur det går och hur det känns. Gör som hon och gå ner i vikt - du med... (På fredag får du mina tankar och råd.../Christina)

Ericas första vecka

Jag gillar den fräscha slow carb maten… Foto Pexels

Först lite om mig

Erica här. Först tänkte jag berätta lite kort om mig själv. Jag bor i en medelstor mellansvensk stad, arbetar som lärare på grundskolan och är ensamstående mamma till två tonåringar. Jag fyllde 50 för någon månad sedan och har lite svårt att förlika mig med den där femman i början! På fritiden jobbar jag mest … men när jag faktiskt är ledig gillar jag att vara ute i naturen, och att laga mat – det är mitt främsta intresse! Jag skulle gärna resa flera gånger året om, men det är ju inte möjligt. Fast en sol- och badsemester brukar det bli i alla fall varje sommar.

Min första vecka

Nu till mina första sex dagar med slow carb-kost. Det har gått över förväntan! Jag vet inte vad vågen och måttbandet säger än, men jag känner mig mycket fräschare och mår bättre. Jag har testat en massa goda bönsallader, och jag har även gjort bönbiffar som blev jättegoda. Det här sättet att äta passar mig verkligen! Jag har varit lite hungrig, eftersom jag äter enligt Periodisk fasta 16:8 (jag äter inte mellan 20:00 och 12:00). Liksom tidigare äter jag alltså inte frukost, men förut smååt jag mest hela tiden resten av dagen/kvällen, så jag var egentligen aldrig riktigt hungrig. Nu är jag det, men det går bra. Jag dricker vatten och tänker att jag ju snart ska äta.

Annons

Jag var lite orolig för sötsuget … men det kom aldrig! Inte än i alla fall. Jag har tittat på godsaker och tänkt, precis som det står i ”manualen”, att ”den där maten och de där godsakerna finns alltid där, men jag väljer bort dem för att det får mig att må bra”. Jag har tagit ”en halv fridag” då jag valde att äta mer protein än jag ska.

Träning och tankar

Eftersom det har funkat så bra hittills har jag inte behövt ha extra kontakt med Christina (förutom ang. en massa frågor jag hade innan jag satte igång), men jag kan tänka mig att behovet kommer. I början är man ju peppad och positiv, men efter ett tag kanske det känns svårare. Jag hoppas förstås att det inte ska bli så, men det är bra att vara mentalt förberedd på att det kan ske. Träning har det varit dåligt med. Inget gymbesök alls den här veckan faktiskt, men jag har städat altanen och jobbat i trädgården. Räknas det? (Ja, om det är rörelse som du inte gör annars – men det har just ingen direkt effekt på vikten./Christina)

I morgon ska jag väga och mäta mig. Jag både vill och inte vill. Jag får inte bli besviken om det inte har hänt så mycket, men jag vet att jag blir det ändå. Samtidigt kan man ju inte vänta sig så mycket efter bara en vecka.

(Idag väger Erica 82,1 kg och hon vägde in på 86 kg – jättebra gjort!/Christina)

Vi hörs nästa vecka!

Erica

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar