Annons
Annons

Ericas andra vecka…

Här kommer mitt blogginlägg för andra veckan. Det här går ju jättebra! Jag älskar bönor och de verkar älska viktminskning. Därför får du idag mitt recept på jättegoda och enkla bönbiffar...

ericas andra vecka

Erica vill vara anonym… (Foto Pexels)

Min andra vecka och jag mår toppen!

Lite uppdatering. Nu har två veckor gått och jag mår finfint! Har hunnit med några promenader denna vecka och testat nya recept. Allt går fortfarande jättebra och jag äter så gott – och blir mätt och belåten. Jag kan inte riktigt fatta att jag kan gå förbi godiset i affären och tänka ”ta det lugnt, det finns kvar – jag behöver inte äta nu”. Förut har bara tanken på godis räckt för att allt ska vara förstört och jag lika gärna kan stoppa i mig en massa. Tankens kraft är stark, bara man bestämmer sig! Får se om det har hänt något på vågen i morgon, men jag känner mig lättare och ser mindre plufsig ut ansiktet. (Hur du tänker är jätteviktigt!/Christina)

Christina bad mig om receptet på bönbiffar

Slow carb-dieten bygger ju på långsamma kolhydrater med baljväxter. Bönorna är jättebra för viktminskning, sade Christina, och dessutom minskar de risken för diabetes. Så jag bifogar mitt recept på bönbiffar. Prova gärna!

Annons

Ericas enkla & goda bönbiffar (ca 4 portioner)
1 burk canellinibönor
1/2 burk borlottibönor
1/2 burk kikärtor
1 ägg
1 dl finriven Västerbottensost
8 blad färsk hackad basilika eller 1 1/2 msk persilja
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Skölj bönorna och mosa dem grovt (låt gärna några vara hela). Blanda i ägg, ost och basilika/persilja. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Låt stå i 20 minuter innan du formar till biffar – så stora du vill ha dem. Stek i olivolja på medelhög värme. Låt dem få en fin stekyta innan du vänder dem, så att de inte går sönder. Servera med valfria tillbehör, t.ex. vitlöksfrästa haricots verts och sallad med vinägrett.

Jag börjar få hopp

Det här går ju jättebra, se min vikt nedan, och jag kan börja hoppas att jag når mitt mål. Men det har ju bara gått två veckor så vi får väl se. Hoppas att det går lika bra för dig som hänger med och gör som jag! Om du inte har börjat så gör det!

Vi hörs nästa vecka!

Erica

Dagens vikt 78, 3 kg

(Sist 82,1 kg..)

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar