Annons
Annons

Erica – min fjärde vecka

Här kommer min fjärde vecka. Efter en månad har jag inte tröttnat, tvärtom! Jag börjar släppa lite -t ex ta en fridag då och då. Denna vecka var frestelsen en weekend i Stockholm...

erica - min fjärde vecka

En weekend i Stockholm… Foto Michael Caven

EN månad!!

I morgon har jag ätit slow carb i en månad, och jag har inte tröttnat. Tvärtom så längtar jag efter mina bönor och linser, och allt annat gott jag äter. Jag har kommit på så många nya rätter, och hela familjen gillar det jag lagar. Det kan ju bara betyda en sak; att detta är dieten för mig. Fast egentligen vill jag inte ens kalla det för diet, för det här är ett sätt jag vill fortsätta att äta på. Självklart kommer jag att vara mindre strikt när jag har nått min målvikt, men jag tänker hålla mig till de livsmedel jag får äta i största möjligaste mån.

Annons

Och det där med en fridag i veckan tror jag att jag kommer att kunna hålla mig till, nu när jag har fått verktygen för att tänka rätt. Förut kände jag att om jag ändå hade ätit en dag, kunde jag fortsätta hela helgen, och sedan hittade jag alltid nya anledningar till att äta i någon dag till eller två – och sen var det ju helg igen. Att man kan vara så dum och försöka lura sig själv så! Viktminskning sitter verkligen så mycket i huvudet.

Helgens frestelser

I helgen var jag utsatt för potentiella frestelser igen! En weekend i Stockholm … Men jag hade med mig hasselnötter på resan dit och valde sallad (som jag plockade ihop själv) till middag. Hotellfrukosten bestod av ägg, skinka, grönsaker och lite cream cheese – och kaffe med mjölk. Jag åt frukost i stället för lunch, och åt middag som vanligt på kvällen. Jag hann bli rätt så hungrig, men det funkar att göra så någon gång ibland. Jag shoppade ett par snygga byxor som jag knappt fick på mig! Dem ska jag komma i snart!

Förändringar

Fler och fler förändringar sker tack vare slow carb-dieten. Jag har börja äta mer vegetariskt, något som känns riktigt bra. Nya recept – förlåt tjatet! – testar jag hela tiden, och det är så roligt! Jag tar också fram sparade nyttiga recept, som jag tidigare inte kommit mig för att prova.

Jag tror nog att jag ska kunna nå min målvikt innan semestern! Hoppas bara våg & måttband ger mig positiva besked i morgon.

Erica

(Vikt 76,2 och midja 91 = 1o kg i viktminskning/Christina)

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar