Annons
Annons

Din hjärna svarar på välbehag & smärta…

Du har ett verktyg som motiverar dig och jobbar FÖR dig. Som gör din viktminskning lättare och som gör dina val enklare. Använd det! Jag pratar om huvudkontoret - din hjärna...

din-hjarna

Använd huvudkontoret – låt din hjärna jobba FÖR dig… Foto A Bhaduri, Flickr

Glöm inte huvudkontoret!

Att gå ner i vikt är en resa med bra och mindre bra dagar och veckor. Alla som börjar tror ofta att det är ett rakt streck – från A-Ö. Men som du också kommer att märka så går det upp och ner. MEN det som förvånar mig är att så få kopplar in huvudkontoret – använd din hjärna! Den är det bästa vapen du har. Du behöver göra en lista – på det negativa och positiva med din viktminskning. Kika på den ofta. Du blir motiverad och din hjärna vet vad den ska jobba mot. Använd din viktigaste resurs.

Din hjärna styr dig bort från smärta (pain)…

Min och din hjärna har med oss, från allra första början, att hjälpa oss så långt bort från det som ger smärta, som möjligt. Därför behöver du göra klart för dig själv vad som är det mest plågsamma som du kan tänka dig, med att gå ner i vikt. Vi jobbar alltid mer mot att slippa något negativt (pain) än att få tag på något positivt (pleasure). Skriv upp allt som du INTE vill ha med övervikt – gör listan så lång du kan.

Din hjärna styr dig mot välbehag (pleasure)…

Det viktigaste är det du INTE vill ha med din övervikt (risken för diabetes och hjärtsjukdom, att du känner dig utanför och osedd, eller vad det kan vara. Men sedan kommer det du VILL HA – det som din viktminskning har med sig i bagaget (att du blir sexig och sedd, att du kan köpa en ny snygg modern garderob som passar perfekt…). Skriv upp allt du kommer på.

Din hjärna tror på det DU säger…

Du kan dessutom lura dig själv till att lyckas – tänk och säg att du ääälskar grönsaker, rotfrukter, frukt och bär – allt det du ska äta. Säg att du väääljer att äta grönsaker. Tänk och säg även att du INTE vill ha socker, godis och kaffebröd. Det spelar ingen roll att det är en lögn. Din hjärna tro på det DU säger. Det kommer att göra dina val lättare.

Annons

Använd huvudkontoret – gör så att din hjärna gör din viktminskning lättare…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du får SUPPORT i en sluten Facebook-grupp eller direkt i mobilen. Välkommen!

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar