Annons
Annons

Dieter – de bästa (enkla & effektiva)…

Idag vill vi ha snabba och enkla dieter - så här kommer en presentation av de bästa. Men kom ihåg att du bör hålla dig till dieten och inte blanda in egna eller andras rekommendationer. Då går det bäst. Så försök att följa din diet...

dieter - de bästa

Foto Trace Nietert, Flickr

Det första jag vill göra klart för dig är att du INTE behöver räkna kalorier. Glöm allt som har med kalorier att göra. Idag är det mycket enklare att gå ner i vikt – du får äta dig mätt UTAN att räkna. Du behöver bara äta RÄTT mat. Så här kommer de två dieter som är bäst – som gör din viktminskning ENKEL och EFFEKTIV.

Dieter – de bästa och vad som ska bort…

Det är snabba kolhydrater som gör dig överviktig. Så de bästa dieterna är de som tar bort de snabba kolhydraterna (läsk, godis, kaffebröd, snacks…) OCH de energirika kolhydraterna (pasta, ris, potatis, matvete, quinoa, couscous, bulgur…). Det gör att det blir ENKLARE och EFFEKTIVARE att gå ner i vikt. För då behöver du INTE räkna och du kan äta dig mätt.

Dieter – de bästa och kolhydraterna…

När du tar bort de snabba & energirika kolhydraterna ersätter du dem med bättre kolhydrater (slow carb) eller med fett (low carb). De bättre är LÅNGSAMMA istället för SNABBA. Dessutom innehåller de mycket mindre energi. Men de innehåller det som är BRA med kolhydrater och det som BARA finns i kolhydrater och som du behöver. Det är t ex; fibrer (som ger dig ett bra immunförsvar och är bra för magen), antioxidanter (ämnen som skyddar dig mot sjukdomar) och vitaminer & mineraler (som hela din kropp behöver). Eller så äter man mer fett…

 Dieter – de bästa = slow carb/low carb

Slow carb betyder ”långsamma kolhydrater” och innebär att du äter bättre kolhydrater (kolhydrater finns som snabba/långsamma, naturliga/raffinerade, energirika/energisnåla). Så om du väljer slow carb, kommer du att äta:

  • Protein = ägg/fisk/fågel/kött/vegetariskt protein (quorn, sojakött…)
  • Långsamma kolhydrater = baljväxter, rotfrukter, grönsaker, bladgrönsaker, bär
  • Såser = av som t ex vinägrettsås, kalla såser av t ex yoghurt, tomatsåser som t ex salsa mm

Exempel på slow carb är mina dieter Våga & Vinn! och Snabb & Enkel Viktminskning. Jag tycker att slow carb är ett hälsosamt och naturligt val.

Dieter – de bästa = low carb

Low carb betyder ”lite kolhydrater” och det betyder att du väljer att äta mindre kolhydrater. Istället äter du mer fett. Det är ett annat , men likvärdigt sätt, att äta på. Då äter du istället:

  • Protein = ägg/fisk/fågel/kött/vegetariskt protein (quorn, sojakött…)
  • Fett = smör, grädde, feta såser, oljor, köttfetter och fett från kyckling/anka…
  • Energisnåla kolhydrater = grönsaker som växer ovan jord, bär + lök av olika slag

Exempel på low carb är LCHF (Low Carb High Fat som betyder ”lite kolhydrater och mycket fett”).  Så det finns olika kolhydrater – men om du väljer en diet så får du hjälp med dem. Då blir din viktminskning enklare och mer effektiv. En del äter en hel del grönsaker på LCHF och andra äter nästan inga alls.

Annons

8

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till min butik! Där får du hjälp med; viktminskning, dexot-fasta, minska STRESS, göra frukt- & Bärmilkshakes, förbättra prestationen mm

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar