Annons
Annons

De tre viktigaste…

Det är många faktorer som påverkar din vikt. Men det är tre saker som är allra viktigast - det är maten, motivationen och stressen. Du kan sluta räkna kalorier - ät rätt. Du kan sluta leta efter dagens quick-fix - fråga dig rätt fråga och du kan sluta motionera - och fokusera på stress...

de-tre-viktigaste

De tre viktigaste… Foto PK, Flickr

De tre viktigaste…

Det är tre  saker som är viktigast för din viktminskning – det är maten, motivationen och stressen. Många andra saker spelar roll, t ex motion och sömn, men de är inte lika viktiga som de här tre. Du måste äta rätt, du måste vara motiverad och du måste stressa mindre. Vi går igenom dem en och en…

De tre – först maten…

Maten är allra viktigast. Men det är inte hur mycket man du äter som spelar roll. Det är VAD du äter. Vi har litat på kaloriräkning i många år men försök att sluta räkna, för det fungerar inte. Kroppen fungerar inte så. Du behöver äta RÄTT och då kan du äta dig MÄTT. Välj en slow carb-metod (mina dieter Våga & Vinn! eller Snabb & Enkel Viktminskning) eller en low carb-metod (LCHF). Då minskar du på snabba & energirika kolhydrater och äter istället långsamma kolhydrater (slow carb) eller fett (low carb).

De tre  – sedan kommer motivationen…

För du kommer inte att kunna gå ner i vikt alls, om du inte är motiverad. Halva befolkningen är överviktig och många av dem skulle hellre vara normalviktiga. Men de är inte motiverade (och många gör tyvärr fel). För motivationen måste komma inifrån. Det måste födas en vilja av stål i varje person som vill gå ner i vikt, för man omges HELA TIDEN av det man inte får äta. Som att vara alkoholist och jobba på Systembolaget. Du får motivation om du gör klart VARFÖR du vill gå ner i vikt.

De tre – sist men inte minst stressen…

När du stressar ökar stresshormonerna i kroppen och det gör att du lagrar fett, framförallt på magen. Förr hade kvinnorna höfter och lår och herrarna hade pondus (mage). Nu har alla mage (så nu heter det inte pondus längre) – för vi stressar lika mycket allihop. Du behöver minst ETT sätt som hjälper dig att minska stress. Det kan vara t ex meditation, massage, att läsa skönlitteratur eller vad du nu gillar, men se till att du gör NÅGOT för att minska stress (om du behöver).

Annons

I de tre nästa inläggen går vi igenom en i taget…

Trevlig helg!

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Nu får du 20 procent Nyårsrabatt på mina dieter, hälsoböcker och e-böcker. Beställ i ett mail till [email protected] (se viktcoachenshop.se). Skriv personnummer, tel. nummer och vad du vill ha. Välkommen!

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar