Annons
Annons

Bönor – bästa bantarmaten…

Maten betyder ca 80 procent för din viktminskning - så fokusera på att äta rätt. En grupp som verkligen är rätt är baljväxterna (bönor, linser, ärtor). Men idag tänker jag prata om bönorna, för det är mat som; innehåller fibrer, är långsam, är hälsosam och dessutom billig...

Bönor

Foto Kenneth Leung, Flickr

Maten som det handlar om idag har varit bortglömd, länge, men är på väg tillbaka – jag pratar om bönorna. Detta är mat som är billig, fiberrik, långsam och hälsosam. Du behöver inte ens koka dem själv (vilket tar lång tid och är besvärligt) eftersom du kan köpa dem både i burk och i tetrapack. Du går ner i vikt med bönor.

Bönor – är fiberrik & långsam mat…

Eftersom bönorna är FIBERRIKA så blir du mätt av dem. De är dessutom bra för magen. Om du är rädd för gaser, så har INGEN av dem som jag rekommenderat att äta bönor har sagt något om detta (inte jag själv heller). För när du bantar tar du bort sockret och jag är övertygad om att det är blandningen av de två som ger gaser. Det är dessutom LÅNGSAM mat – som är bra vid bantning. De tas upp långsamt av kroppen och det gör dig mätt länge.

Sojabönor – med mest protein…

Sojabönor innehåller mest protein, av bönorna, och därför väljer många dem. För idag är det mycket fokus på proteinet. Men du kan välja vilka bönor du vill – det spelar ingen större roll för din vikt. En del personer gillar inte bönornas lite mjöliga konsistens – då kan du välja gröna sojabönor, så kallade Edamame. De liknar mer ärtor i konsistens och smak. Du hittar dem i frysdisken (de är mina egna favoriter) och du kan äta dem precis som de är.

Bönor – bra för din vikt…

En sak är säker och det är att bönor (och linser och ärtor) är toppenmat för din vikt. De är dessutom billiga och du köper dem färdiga att äta. Du hittar snart din favorit – prova dig fram bland burkar och tetrapack. Du kan ha dem i sallader, grytor, göra bönröror och mycket mer. De kommer verkligen till sin rätt om du kryddar lite – min egen favoriträtt med bönor är Chili con carne. Jag brukar göra en stor gryta och äter av den tills det tar slut…

Annons

Nästa inlägg får du recept…

8

M v h Christina
Viktcoachen.se

Vill du ha hjälp att gå ner i vikt? Min NYA metod Våga & Vinn! hjälper dig att vinna högvinsten – att äntligen gå ner 10-15 kg (på bara några månader)! Välkommen! 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar