Annons
Annons

5. (av 5) Gå ner i vikt till beachen

Detta är sista delen i serien "Bli smal till beachen". Min tanke med den var att få dig att vakna - för det är NU du behöver börja, INTE i slutet av maj. Idag pratar jag om motivation, för den behöver du för att lyckas gå ner i vikt. Dessutom hjälper den dig att undvika återfall...

bli-motiverad

Motivation gör så att du kan blir smal till beachen… Foto Guillaume Baviere, Flickr

Så här blir du MOTIVERAD…

Moroten och piskan (belöning/straff) fungerar inte som motivation, när du ska gå ner i vikt. De fungerar bara vid enkla situationer där man gör lika varje gång. Viktminskning är mer komplicerat eftersom vi är, och fungerar, olika. För att du ska bli MOTIVERAD behöver du självbestämmande, skicklighet och mening.

Bli MOTIVERAD – med självbestämmande…

Du behöver hitta din inre drivkraft och det gör du när du frågar dig VARFÖR. Du vet säkert varför du vill gå ner i vikt men du behöver bli KLAR över VARFÖR och då behöver du fråga dig:
– VARFÖR vill du gå ner i vikt?
– VARFÖR vill du INTE fortsätta som vanligt?

Annons

Svaret på andra frågan hjälper dig bäst i början – vi gör alltid mer för att undvika problem, än för att uppnå mål. Men den första frågan hjälper dig bättre i slutet, när du närmar dig målet. Men skriv upp ALLT du kommer på. Svaren kommer att hjälpa dig hela vägen. (Först när du har svaren på VARFÖR och har satt mål, så kommer en drivkraft som man inte trodde att man hade…)

Bli MOTIVERAD – med skicklighet…

Ju mer du vet desto bättre blir din motivation. Men lyssna inte på alla röster och tro inte på allt du läser. Var noga med att hitta trovärdiga källor. Lär dig så mycket du kan, orkar och vill om den diet som DU använder. Då blir du bra på det DU gör och det är motiverande. (Ju mer jag lär mig desto roligare blir mitt jobb – och det är oerhört motiverande att kunna hjälpa mina kunder att gå ner i vikt, ännu bättre.)

Bli MOTIVERAD – med mening…

Du blir motiverad av att se en mening med det du gör. Du kan se en mening i det större perspektivet, genom att ändra vanor och stå för dem inför andra. Du kan också se en mening i det lilla och se på vad din viktminskning betyder för dig. Kanske är meningen med din viktminskning att bli smal till beachen. Eller du kanske vill gå ner i vikt för att undvika sjukdom. (Min mening med det jag gör är att jag vill minska övervikt och fetma, med en kvinna i taget. Det är ett stort problem och jag vet precis hur det är, och känns, att vara överviktig.)

Bli MOTIVERAD med din inre drivkraft, med att bli bra på det du gör och genom att se en mening med det du gör (och med att bli smal till beachen)…

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan få SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, (du får svar på dina/andras frågor och råd & tips varje dag) direkt i mobilen (du blir kontaktad 1 gg/vecka men kan nå mig NÄR du vill) eller som VIP-kund (vi har daglig kontakt). Jag hjälper dig. Välkommen!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar