Annons
Annons

4. (av 5) Gå ner i vikt till beachen

Om du ska lyckas med din viktminskning så är det viktigt att du TÄNKER rätt. Om du ofta tycker synd om dig själv, för att du inte får äta socker en tid, då blir det mycket svårare. Bestäm dig för att lyckas och TÄNK positivt - på det du SKA äta. Gör så här...

tank ratt

TÄNK rätt för att lyckas… Foto Ian Burt, Flickr

Tänker du fel så är det lätt att misslyckas…

När vi går ner i vikt TÄNKER vi ofta negativt – som t ex ”jag får INTE äta det här” eller ”varför åt jag det där – nu går jag INTE ner i vikt” eller ”jag vill verkligen ha det här, men det får jag INTE”. Om du tänker så gör du inte dig själv någon tjänst för det gör bara att du får fel inställning till det du håller på med. Du ger din hjärna dubbla budskap och då blir du inte hjälpt. För DIN hjärna är det viktigaste vad DU tänker, säger eller ser framför dig som bilder. Då tar du rätt beslut.

Tänk så här – bestäm dig…

Ska du försöka att gå ner i vikt, gör du ett prov eller har du bestämt dig? För om du har bestämt dig så behöver du stå fast vid ditt beslut. Du behöver TÄNKA så att det hjälper dig. När det gäller den mat du INTE ska äta (under din viktminskning) så underlättar du om du TÄNKER så här ”jag är ointresserad och väljer att avstå”. DÅ förstår du och din hjärna vilka beslut du behöver ta. När det gäller maten du SKA äta kan du TÄNKA så här ”jag älskar … ”(tomater, sallad, grönsaker eller vad det är du för tillfället ska äta). Ju mer du TÄNKER så – desto lättare kommer det att gå.

Tänk så här – fokusera på det du SKA göra…

När du börjar, och slutar, dagen i din säng kan du andas lugnt (in på 2 sek och ut på 4 sek) och se den maten du SKA äta framför dig och TÄNKA att ”du älskar…”. Bry dig INTE om det du tycker smakar hemskt, fokusera på det du faktiskt kan äta utan problem. (Det du INTE ska äta TÄNKER du inte på alls – men OM du inte kan få bort tankarna på choklad så TÄNK att ”jag är OINTRESSERAD och VÄLJER att avstå”). TÄNK det så ofta du behöver, men fokusera din mesta tid på det du SKA äta. När du väl ska äta det så går det mycket lättare…

Annons

Bestäm dig, stå fast vid ditt beslut och TÄNK positivt…
(På det du SKA äta & på det som går BRA.)

jag-161205

M v h Christina
Viktcoachen.se

Välkommen till butiken!
Vill du ha min hjälp? Du kan få SUPPORT på tre sätt – i en sluten Facebook-grupp, direkt i mobilen eller som VIP-kund. Jag hjälper dig. Välkommen!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar