Annons
Annons

18 kg lättare och 19 cm mindre…

Efter bara nio veckor har Erica minskat 18 kg och 19 cm! Men då äter hon bara lunch och middag - hon är ingen frukostmänniska och åt inte frukost innan heller. Läs om midsommar och du får ett favoritrecept...

Du får recept på mina goda bönbiffar… (Mitt foto)

Min nya vikt och mitt nya midjemått

Efter en liten uppgång för två veckor sedan visade vågen rejält neråt igen förra veckan, hela -2,1 kg! Midjemåttet har minskat med 16 cm på 8 veckor, och när jag kontrollmäter är det ju verkligen en hel del. Det känns så bra! Den här veckan blir spännande att se vad som har hänt. Veckan har varit konstig när det gäller maten (se nedan), så jag vet inte … men jag har i alla fall köpt ett par byxor på rean i storlek 40, så det bådar ju gott! Och jag har hittat några fina sommarklänningar i garderoben som jag kommer i, även om det är lite kvar innan jag känner mig helt bekväm i dem.

Midsommar och övrig mat den gångna veckan

Jag trodde att midsommarfirandet skulle medföra svårigheter, men så blev det inte. Jag hade bestämt mig för att äta lite av flera saker som jag gillar och som jag verkligen förknippar med midsommar. Men veckan har alltså varit konstig och egentligen inte så smart när det gäller maten. Jag har ätit för lite bönor och för få måltider, men jag har också klarat av att unna mig lagom mycket. Jag har inte fått dåligt samvete och jag har inte fallit dit för frestelsen och fortsatt äta ”bara för att” – som jag garanterat skulle ha gjort tidigare. Jag har faktiskt saknat mina bönor, och i dag när jag äntligen är tillbaka i det vanliga, har jag ätit supergoda bönbiffar (recept nedan) och känt mig nyttig och hälsosam igen.

Annons

På midsommarafton åt jag en liten potatis, några sillbitar och gräddfil och gräslök. Bara ett mål. Dagen efter likadant, bara ett mål. Det blev så eftersom vi åt sen lunch, och sen blev det för nära inpå med kvällsmat. Det är inte bra, det vet jag, och jag är glad att jag kommit igång igen med det sätt jag tycker om att äta på, dvs. fasta i kombination med två mål mat (lunch och middag). På midsommardagen åt jag en liten portion marängtårta med jordgubbar med vispgrädde och vaniljglass. Hjälp vad SÖTT det var! Det räckte gott och väl med den lilla portionen. Vi har också varit ute och ätit, även då sen lunch. Jag valde fisk och grönsaker och jag bad om bönsallad, vilket de hade! Perfekt. Men den dagen blev det också bara en måltid.

Snart utomlands

Jag känner mig inte alls osäker inför resan utomlands. Jag vet hur jag ska äta och jag kommer att följa det ganska så strikt, men jag vet att det kommer att bli mer protein än vad som rekommenderas, och jag kommer – som jag skrivit tidigare – att unna mig glass och frukt, i måttliga mängder.

Dagens bönbiffar, receptet på ett ungefär

Mina bönbiffar i dag blev så goda att jag vill dela med mig av mitt ”recept”. Men jag har inga mängder. Jag blandade bara 1 burk kikärtor och 1 burk stora vita bönor. Dessa mosade jag grovt ihop med 1 ägg, en bit Västerbottensost som jag rev fint (kanske en knapp deciliter). Sedan hade jag i två pressade vitlöksklyftor och hackade färska örter: basilika, oregano, timjan och gräslök + salt och peppar. Jag stekte ganska små biffar i olivolja och åt kokta gröna bönor med färsk mynta och vinägrett till och körsbärstomater i halvor till. Testa! Det var supergott.

Hörs om en vecka!

Mina mått; vikt 69,2 och 83 cm
(Startmått 87,5 och 102 cm)

Erica

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar